Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Χωρίς αντίκρισμα οι προσπάθειες απαλλαγής της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια

Χωρίς αντίκρισμα οι προσπάθειες απαλλαγής της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια

Email
LinkedIn
Facebook
X

Παρά τις προσπάθειες των Ευρωπαίων πολιτικών να «μπλοκάρουν» τη ρωσική ενέργεια, ως αντίποινα για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Μόσχα βρέθηκε κοντά στο να ξεπεράσει τις ΗΠΑ, ως ο κορυφαίος προμηθευτής LNG της Ευρώπης, για τον μήνα Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η παραπάνω εξέλιξη οφείλεται κυρίως στη μείωση των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ και όχι τόσο στην αύξηση των ρωσικών εξαγωγών. Ωστόσο, το χάσμα πλέον ανάμεσα στους δύο βασικούς προμηθευτές LNG της Ευρώπης έχει συρρικνωθεί και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2021.

Ειδικότερα, η μείωση των ευρωπαϊκών εισαγωγών LNG από τις ΗΠΑ οφείλεται πρώτα στην αύξηση των εισαγωγών από τις χώρες της Ασίας, οι οποίες, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας, πραγματοποίησαν τις περισσότερες μηνιαίες εισαγωγές LNG από το 2021. Δεύτερον, οι εξαγωγές των ΗΠΑ κατά τον μήνα Ιούλιο περιορίστηκαν σημαντικά, λόγω του κυκλώνα Μπέριλ, που ανέστειλε τη λειτουργία σημαντικών μονάδων εξαγωγής LNG στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Εν κατακλείδι, παρά το γεγονός ότι οι εισαγωγές LNG της Ευρώπης παραδοσιακά περιορίζονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η άνοδος της Ρωσίας αντανακλά την αδυναμία της Ευρώπης να απεξαρτηθεί από τη ρωσική ενέργεια. Τέλος, εάν η τάση αυτή συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, οι τιμές αναπόφευκτα θα αυξηθούν.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τερματικός εισαγωγής CO₂ στην Αυστραλία με την υπογραφή της Vopak

H μεταφορά του διοξειδίου του άνθρακα φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, καθώς προχώρησε στη σύναψη μιας σημαντικής συμφωνίας με…

«Φλερτ» των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας με το εργατικό δυναμικό της Ινδονησίας

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, ορόσημο για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, προχώρησε το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }