Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σε τροχιά εκσυγχρονισμού το Αεροδρόμιο Χίου «ΟΜΗΡΟΣ»

Σε τροχιά εκσυγχρονισμού το Αεροδρόμιο Χίου «ΟΜΗΡΟΣ»

Email
LinkedIn
Facebook
X

Επιθεώρηση σημαντικών έργων εκσυγχρονισμού του Κρατικού Αερολιμένα Χίου «ΟΜΗΡΟΣ», που ήδη τέθηκαν σε λειτουργία, πραγματοποίησε ο Διοικητής ΥΠΑ κ. Γιώργος Σαουνάτσος, ο οποίος συναντήθηκε με το προσωπικό του αερολιμένα υπό τον Αερολιμενάρχη κ. Μιχάλη Πουπάκη και τον Δήμαρχο Χίου κ. Ιωάννη Μαλάφη.

Έργα αναβάθμισης υποδομών που υλοποιούνται στο αεροδρόμιο Χίου προϋπολογισμού 25.667.000 ευρώ

Στις 16 Ιουλίου 2024 έγινε η διοικητική παραλαβή του έργου επέκτασης του κτηρίου των Αναχωρήσεων, το οποίο παραδόθηκε στο επιβατικό κοινό. Παράλληλα, υπάρχουν σε εξέλιξη τα ακόλουθα έργα:

  • Βελτίωση του πεδίου ελιγμών μαζί με συνοδευτικά έργα, με κύριο αυτό της επέκτασης του Διαδρόμου Προσγείωσης κατά 288 μέτρα, ώστε το συνολικό μήκος να φτάσει τα 1.799 μέτρα.
  • Ανακατασκευή του χώρου των Αφίξεων και σύνδεσή του με το νέο κτίριο των Αναχωρήσεων, που είναι η τρίτη και τελική φάση του έργου ανάπτυξης του αεροσταθμού, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024.
  • Ανακαίνιση του Πύργου Ελέγχου του αεροδρομίου.

Ο Διοικητής της ΥΠΑ κ. Σαουνάτσος σημείωσε ότι «Το αεροδρόμιο Χίου «ΟΜΗΡΟΣ» εκσυγχρονίζεται σημαντικά, με αύξηση των χώρων του τερματικού σταθμού κατά 600 τμ και την εγκατάσταση νέων Η/Μ συστημάτων. Οι όποιες παιδικές ασθένειες υπάρχουν αντιμετωπίζονται μαζί με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το ταχύτερο δυνατόν».

Να σημειωθεί ότι το 2023 στο αεροδρόμιο Χίου διακινήθηκαν πάνω από 270.000 επιβάτες, με σχεδόν μηδενική κίνηση επιβατών εξωτερικού, ενώ τα μέχρι στιγμής στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ δείχνουν άνοδο για το 2024.

Πηγή:  ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Οι βροχές, σανίδα «σωτηρίας» για τη Διώρυγα του Παναμά

Η πρόωρη έναρξη της περιόδου των έντονων βροχοπτώσεων στον Παναμά αποτελεί θετική εξέλιξη για την Αρχή της Διώρυγας, καθώς είναι πλέον εφικτή η αύξηση…

«Γερανοί-κατάσκοποι»: Η κόντρα Ουάσιγκτον-Πεκίνου εντείνεται

Από τους γεωπολιτικούς τριγμούς μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, οι οποίοι επεκτείνονται και στις θαλάσσιες εφοδιαστικές αλυσίδες, επιχειρεί να ωφεληθεί φινλανδική εταιρεία κατασκευής γερανογεφυρών. Η…

Τραμπ vs Χάρις: Τι θα «ξημερώσει» για τη ναυτιλία

Με την Κάμαλα Χάρις να αναμένεται να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών, η κόντρα στις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα είναι -κατά πάσα…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }