Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Το ταξίδι του LNG από την Ευρώπη στην Ασία

Το ταξίδι του LNG από την Ευρώπη στην Ασία

Email
LinkedIn
Facebook
X

Καθώς οι εισαγωγές LNG από τις ευρωπαϊκές χώρες έχει μειωθεί τους τελευταίους έξι μήνες, η αγορά της Ασίας εξακολουθεί να αποτελεί «πόλο» έλξης για τα φορτία φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Kpler, τον Ιούλιο οι εισαγωγές LNG της Ευρώπης ανέρχονται μόλις στους 6,56 εκατ. τόνους. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2021. Αντίθετα, οι χώρες της Ασίας φαίνεται να μην πτοούνται από τις υψηλές τιμές του LNG, καθώς μέχρι στιγμής τον Ιούλιο οι εισαγωγές LNG ανέρχονται στους 24,85 εκατ. τόνους και έχουν ήδη υπερβεί τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών.

Όσον αφορά τις επιμέρους αγορές της Ασίας, η Κίνα αναμένεται να εισαγάγει συνολικά 6,41 εκατ. τόνους LNG τον Ιούλιο, καθώς ενισχύει τη χρήση του ως καυσίμου στις μεταφορές, μιας και, σύμφωνα με στοιχεία της Wood Mackenzie, μέχρι το τέλος του έτους το 30% των πωλήσεων οχημάτων στην Κίνα αναμένεται να αφορά οχήματα κατανάλωσης LNG.

Από την άλλη πλευρά, η Ινδία αναμένει ότι οι εισαγωγές LNG για τον Ιούλιο θα διαμορφωθούν στους 2,61 εκατ. τόνους, όντας οι υψηλότερες από τον Οκτώβριο του 2020. Το γεγονός αυτό αποτελεί απότοκο της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, η οποία αξιοποιεί το LNG κυρίως στη βιομηχανία.

Τέλος, η μετατόπιση του μεγαλύτερου όγκου των ροών LNG από την Ευρώπη στην Ασία αποδίδεται κατά κύριο λόγο στις υψηλότερες τιμές που διαμορφώνονται στην ασιατική αγορά. Ενδεικτικά, την εβδομάδα με πέρας την 26η Ιουλίου, τα φορτία LNG στη spot αγορά με προορισμό τη Βόρεια Ασία ανέρχονταν στα $12 ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu).

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τερματικός εισαγωγής CO₂ στην Αυστραλία με την υπογραφή της Vopak

H μεταφορά του διοξειδίου του άνθρακα φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, καθώς προχώρησε στη σύναψη μιας σημαντικής συμφωνίας με…

«Φλερτ» των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας με το εργατικό δυναμικό της Ινδονησίας

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, ορόσημο για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, προχώρησε το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }