Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η μαρίνα mega-yachts, προάγγελος ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας

Η μαρίνα mega-yachts, προάγγελος ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Χθες, Τρίτη 30 Ιουλίου, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο τη συνυπογραφή της σύμβασης από το ελληνικό δημόσιο για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής της μαρίνας μεγάλων σκαφών (mega-yachts) εντός του λιμένα Κέρκυρας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο παρείχε εξουσιοδότηση σε τρεις υπουργούς, συγκεκριμένα Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, για την υπογραφή της.

Για την αξιοποίηση της μαρίνας, διεξήχθη, ως γνωστόν, ο διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ και επιλέχθηκε ως ανάδοχος η εταιρεία Lamda Marinas Investments, θυγατρική της Lamda Development. Η παραχώρηση θα έχει διάρκεια 40 έτη και η σύμβαση θα κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων.

Με την αφορμή αυτή, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί μια μακρά προσπάθεια 4-5 χρόνων με τον ΟΛΚΕ, το ΤΑΙΠΕΔ, τα συναρμόδια Υπουργεία, κλπ, έφθασε στο τέλος της.

Η μαρίνα mega-yachts είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο – μαζί με την μαρίνα στη Σπηλιά – πρόκειται να εκτινάξει τον θαλάσσιο τουρισμό στην Κέρκυρα και να φέρει ιδιαίτερα ποιοτικό τουρισμό στο νησί.

Θα συμβάλει επίσης στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, ιδίως σε μια περιοχή όπως εκείνη του Ιονίου, όπου αφενός υπάρχει αυξημένη ζήτηση για θέσεις ελλιμενισμού σε μαρίνες και αφετέρου η χώρα μας δέχεται πίεση από αναδυόμενες γειτονικές ανταγωνιστικές αγορές.

Να τονίσω ότι πρόκειται να δημιουργηθούν αρκετές νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, τόσο κατά το στάδιο της κατασκευής, όσο και κατά την λειτουργία της μαρίνας.

Τα οφέλη από τη σύναψη της σύμβασης είναι πολλαπλά. Το ελληνικό δημόσιο θα έχει ένα άμεσο οικονομικό όφελος της τάξεως των 20 εκ. ευρώ, ενώ πρόκειται να επενδυθούν περίπου άλλα 20 – 25 εκ. ευρώ, για την κατασκευή της μαρίνας. Επίσης θα καταβάλλεται ετήσιο μίσθωμα.

Να πω, τέλος, ότι στην σύμβαση εκτός από το δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ, συμβάλλεται και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας.

Τώρα μένει να υπογραφεί η σύμβαση τον άλλο μήνα και να κυρωθεί από την Βουλή».

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Ένα επαναστατικό ιστιοφόρο τριμαράν, κύριoς στόχος νέας συνεργασίας

Η εξέλιξη στην υιοθέτηση τεχνολογιών αιολικής ενέργειας επεκτείνεται τώρα και στα τριμαράν. Το ναυπηγείο Austal ανακοίνωσε πρόσφατα συμφωνία για τον σχεδιασμό και την κατασκευή…

Cosco-Fortescue: Προσεχώς «πράσινες» θαλάσσιες μεταφορές από την Αυστραλία στην Κίνα

Στο πλαίσιο της απανθρακοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, εταιρείες-κολοσσοί του κλάδου συνάπτουν συνεχώς νέες συμφωνίες και συνεργασίες, με στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών έως το…

Μερίδιο-ρεκόρ στην ευρωπαϊκή αγορά για τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Οι κινέζικες μάρκες αυτοκινήτων κατέλαβαν το 11% της ευρωπαϊκής αγοράς των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Ιούνιο. Πρόκειται για ένα ρεκόρ που σημειώθηκε πριν την…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }