Loading: News Submenu
Header Scripts Init

61ο Ράλλυ Αιγαίου: Έπεσε η αυλαία για τη «μάχη των πανιών» του 2024

61ο Ράλλυ Αιγαίου: Έπεσε η αυλαία για τη «μάχη των πανιών» του 2024

Email
LinkedIn
Facebook
X

Με ιδιαίτερη επιτυχία ρίχνει αυλαία το 61ο Ράλλυ Αιγαίου, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του έλαβε χώρα σε ένα και μόνο νησί, τιμώντας την πανέμορφη Σύρο. Με τη συμβολή της ONEX, ο ιστιοπλοϊκός θεσμός ήρθε στη Σύρο, διαφημίζοντας με μοναδικό τρόπο τις ομορφιές της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Από την Παρασκευή 19 έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, μικροί και μεγάλοι ιστιοπλόοι άνοιξαν πανιά και ρίχτηκαν στη μάχη. Εκατοντάδες  επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκτός από τις εντυπωσιακές διαδρομές σε κάθε άκρη του νησιού, πληθώρα εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Όμιλος ΟΝΕΧ, συνδυάζοντας τη συριανή κουλτούρα με την ελληνική ταυτότητα και παράδοση.

Τη Δευτέρα στις 22 Ιουλίου, με φόντο τα καταγάλανα νερά της μαρίνας του Φοίνικα Σύρου, η ΟΝΕΧ σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο του νησιού και τον Δήμο Σύρου διοργάνωσαν το Φεστιβάλ Ιστιοπλοΐας για τους μικρούς φίλους του αθλήματος.

Την επομένη, στις 23 Ιουλίου, ο Όμιλος είχε την τιμητική του, με τη  διαδρομή ΟΝΕΧ να ξεκινά το πρωί της Τρίτης από την μαρίνα Φοίνικα. Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε και η απονομή του 2oυ ΟΝΕΧ Cup, όπου οι ιστιοδρόμοι νικητές έλαβαν τα έπαθλα των πρωινών αγώνων, ενώ ο Πρόεδρος του διοργανωτή των αγώνων ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης, ευχαρίστησε τους χορηγούς, ONEX  και JOTUN, αλλά και όλους όσους βοήθησαν στην διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΟΝΕΧ και διοργανωτής της βραδιάς, κ. Ξενοκώστας πήρε τον λόγο, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν στο να γίνει πράξη και φέτος αυτό το σπουδαίο εγχείρημα, συγχαίροντας τους αθλητές, που με το πείσμα και την επίμονή τους ξεπέρασαν για μια ακόμα φορά τον ίδιο τους τον εαυτό. Όπως τόνισε, «η ΟΝΕΧ δεσμεύεται να είναι παρούσα με κάθε δυνατό τρόπο σε θέματα περιβάλλοντος, ασφάλειας, πολιτισμού και αθλητισμού».

Το επόμενο βράδυ η ΟΝΕΧ, υποδέχτηκε την Πέγκυ Ζήνα, ανοίγοντας τις πύλες του Ναυπηγείου της στη Σύρο για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

Η 61η Διοργάνωση του Ράλλυ Αιγαίου ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα στις 29 Ιουλίου, με την Τελετή Απονομής Επάθλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, στον Πειραιά. Σε ένα κλίμα συγκίνησης και χαράς, έλαβε χώρα η βράβευση των νικητήριων ιστιοδρόμων, όπου όλοι έδωσαν την υπόσχεση να επιστρέψουν για την 62η διοργάνωση. Την ίδια στιγμή, οι δύο χορηγοί της διοργάνωσης, ο Όμιλος ONEX και η Jotun έλαβαν τιμητική πλακέτα για τη στήριξη των Αγώνων και τη σπουδαία συνεισφορά στο μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό θεσμό της χώρας. Από την πλευρά της ΟΝΕΧ, το βραβείο παρέλαβε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ομίλου, ο οποίος δεν παρέλειψε για ακόμα μια φορά να τονίσει τη σπουδαιότητα τέτοιων προσπαθειών για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

 

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η μαρίνα mega-yachts, προάγγελος ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας

Χθες, Τρίτη 30 Ιουλίου, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο τη συνυπογραφή της σύμβασης από το ελληνικό δημόσιο για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής της μαρίνας…

Ένα επαναστατικό ιστιοφόρο τριμαράν, κύριoς στόχος νέας συνεργασίας

Η εξέλιξη στην υιοθέτηση τεχνολογιών αιολικής ενέργειας επεκτείνεται τώρα και στα τριμαράν. Το ναυπηγείο Austal ανακοίνωσε πρόσφατα συμφωνία για τον σχεδιασμό και την κατασκευή…

Cosco-Fortescue: Προσεχώς «πράσινες» θαλάσσιες μεταφορές από την Αυστραλία στην Κίνα

Στο πλαίσιο της απανθρακοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, εταιρείες-κολοσσοί του κλάδου συνάπτουν συνεχώς νέες συμφωνίες και συνεργασίες, με στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών έως το…

Μερίδιο-ρεκόρ στην ευρωπαϊκή αγορά για τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Οι κινέζικες μάρκες αυτοκινήτων κατέλαβαν το 11% της ευρωπαϊκής αγοράς των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Ιούνιο. Πρόκειται για ένα ρεκόρ που σημειώθηκε πριν την…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }