Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Νέα εποχή για τον λιμένα Λαυρίου με την ψηφιακή πλατφόρμα για τον ελλιμενισμό πλοίων

Νέα εποχή για τον λιμένα Λαυρίου με την ψηφιακή πλατφόρμα για τον ελλιμενισμό πλοίων

Email
LinkedIn
Facebook
X

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε. παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης κρατήσεων και κατανομής θέσεων ελλιμενισμού πλοίων «Berth Allocation».

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε πλήθος ναυτικών πρακτόρων και πλοιοκτητριών εταιριών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, κ. Γεώργιος Κουμπενάς, ο Διευθυντής του ΣΕΕΝ, κ. Κωνσταντίνος Γκώνιας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΛΙΜΕ, κ. Βασίλης Μάμαλης.

Η ψηφιακή πλατφόρμα Berth Allocation αφορά τα πλοία κρουαζιέρας, RO-RO διεθνών πλόων και κάθε είδους πλοία μεταφοράς φορτίων.

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύσουν συγκεκριμένη θέση ελλιμενισμού και να ενημερωθούν για τις τεχνικές προδιαγραφές των θέσεων ελλιμενισμού, καθώς και τη διαθεσιμότητά τους ανά μία ώρα και για 365 ημέρες εκάστου έτους.

Η πλατφόρμα ενσωματώνει δυνατότητες άμεσης επικοινωνίας, δημιουργία ιστορικού ανά πλοίο, πελάτη, πράκτορα, πλοιοκτήτρια εταιρεία κλπ., καθώς και ανάλυση δεδομένων και σύστημα βαθμολόγησης με βάση παραμέτρους, τις οποίες καθορίζει ο ΟΛΛ Α.Ε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΛ Α.Ε. κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση και αφού αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στον ΟΛΛ Α.Ε., τόνισε ότι ο στόχος της νέας ψηφιακής πλατφόρμας είναι η εξυπηρέτηση των χρηστών λιμένος με ταχύτητα, ασφάλεια και διαφάνεια, καθώς και η κατά το δυνατόν πλήρης εκμετάλλευση κάθε θέσης ελλιμενισμού 24 ώρες το εικοσιτετράωρο,  κάθε ημέρα του έτους.

Προς τούτο αποκάλεσε την πλατφόρμα «εργαλείο πωλήσεων και αξιολόγησης» της αποδοτικότητας του λιμένος Λαυρίου.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Χαμόγελα κερδοφορίας για τη Novatek

Καθώς η παραγωγή LNG από τη Novatek αυξάνεται ραγδαία και νέες εγκαταστάσεις παραγωγής βρίσκονται προ των πυλών, η ρωσική εταιρεία ενέργειας φαίνεται να μην…

Οι Έλληνες CEOs αισιόδοξοι για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα (PwC)

Κλίμα αισιοδοξίας από τους Έλληνες CEOs για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους καταδεικνύει η 27η Ετήσια Παγκόσμια…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }