Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η επανεκκίνηση του Freeport LNG, «ανάσα» για τις εξαγωγές των ΗΠΑ

Η επανεκκίνηση του Freeport LNG, «ανάσα» για τις εξαγωγές των ΗΠΑ

Email
LinkedIn
Facebook
X

Τρεις εβδομάδες μετά την επέλαση του κυκλώνα Μπέριλ στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και στον Κόλπο του Μεξικού, εργοστάσια και επιχειρήσεις δεν έχουν επανέλθει ακόμη σε ρυθμούς κανονικότητας, μιας και ο κυκλώνας άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του.

Το γεγονός αυτό επηρέασε σημαντικά τις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ, οι οποίες σταδιακά ανακάμπτουν με την επανεκκίνηση των μονάδων παραγωγής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του London Stock Exchange Group, το Freeport LNG ήταν προγραμματισμένο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία την Κυριακή 28 Ιουλίου, είκοσι και πλέον ημέρες μετά τη διακοπή της παραγωγής ελέω του κυκλώνα Μπέριλ.

Ειδικότερα, μετά την επιδιόρθωση των ζημιών που προκάλεσε ο κυκλώνας, το Freeport LNG παρήγαγε για πρώτη φορά μετά τις 7 Ιουλίου περισσότερα από 2 δισ. κυβικά πόδια LNG, πλησιάζοντας τη μέγιστη παραγωγική του ικανότητα, που ανέρχεται στα 2,2 δισ. κυβικά πόδια ανά ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι το Freeport LNG αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη μονάδα εξαγωγής LNG των ΗΠΑ και μία εκ των κορυφαίων στον κόσμο, καθώς η μεταβολή της παραγωγής του επηρεάζει άμεσα την τιμή του LNG στις διεθνείς αγορές.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Νέα εποχή για τον λιμένα Λαυρίου με την ψηφιακή πλατφόρμα για τον ελλιμενισμό πλοίων

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε. παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης κρατήσεων και κατανομής θέσεων ελλιμενισμού…

Οι Έλληνες CEOs αισιόδοξοι για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα (PwC)

Κλίμα αισιοδοξίας από τους Έλληνες CEOs για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους καταδεικνύει η 27η Ετήσια Παγκόσμια…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }