Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Χαμόγελα κερδοφορίας για τη Novatek

Χαμόγελα κερδοφορίας για τη Novatek

Email
LinkedIn
Facebook
X

Καθώς η παραγωγή LNG από τη Novatek αυξάνεται ραγδαία και νέες εγκαταστάσεις παραγωγής βρίσκονται προ των πυλών, η ρωσική εταιρεία ενέργειας φαίνεται να μην πτοείται από τις μειωμένες εξαγωγές, αφού ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του α΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους υπερδιπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία-κολοσσός στον τομέα της ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα συνολικά της έσοδα, κατά τη διάρκεια το α΄ εξαμήνου του 2024, ανήλθαν στα $8,74 δισ., ενώ τα EBITDA έφτασαν τα $5,58 δισ., σημειώνοντας ετήσια αύξηση κατά 17% και 15,65% αντίστοιχα. Το ίδιο διάστημα, η ρωσική εταιρεία προχώρησε στην απόδοση μερισμάτων στους μετόχους της, ύψους $3,94 δισ., αυξημένων κατά 119,5% σε σχέση με την ίδιο περίοδο πέρυσι.

Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2024, η συνολική παραγωγή της Novatek αυξήθηκε κατά 2,7% σε ετήσια βάση και ανήλθε στα 330,7 εκατ. βαρέλια ισοδύναμα πετρελαίου ανά ημέρα (mmboe), ενώ οι εξαγωγές LNG μειώθηκαν κατά 3,3% σε ετήσια βάση και ανήλθαν στα 39,3 δισ. κυβικά μέτρα.

Επί του παρόντος, η Novatek εξάγει LNG το οποίο παράγεται στις υποδομές της στη Yamal, με δυνατότητα παραγωγής 17,4 εκατ. τόνων ετησίως (mtpa), και στο Vysotsk, με ετήσια παραγωγική ικανότητα που ανέρχεται σε 660.000 τόνους LNG ετησίως. Παράλληλα, η ρωσική εταιρεία κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο, ικανό να παράγει 19,8 mtpa.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Νέα εποχή για τον λιμένα Λαυρίου με την ψηφιακή πλατφόρμα για τον ελλιμενισμό πλοίων

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε. παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης κρατήσεων και κατανομής θέσεων ελλιμενισμού…

Οι Έλληνες CEOs αισιόδοξοι για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα (PwC)

Κλίμα αισιοδοξίας από τους Έλληνες CEOs για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους καταδεικνύει η 27η Ετήσια Παγκόσμια…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }