Loading: News Submenu
Header Scripts Init

«Βουτιά» 51% για τα κέρδη της CMA CGM

«Βουτιά» 51% για τα κέρδη της CMA CGM

Email
LinkedIn
Facebook
X

«Βουτιά» 51% σημείωσαν τα κέρδη της CMA CGM το β΄ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Συγκεκριμένα, ο γαλλικός κολοσσός κατέγραψε κέρδη $661 εκατ., σημειώνοντας ετήσια πτώση $670 εκατ. Το β΄ τρίμηνο του 2024, τα έσοδα του ομίλου έφτασαν τα $13,1 δισ., σημειώνοντας αύξηση 6,8%. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στα σταθερά, σε ετήσια βάση, έσοδα του τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και στα αυξημένα έσοδα του τομέα της εφοδιαστικής, κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης της Bolloré Logistics από τον Φεβρουάριο του 2024. Τα κέρδη EBITDA ανήλθαν σε $2,48 δισ., παρουσιάζοντας μείωση 4,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το γαλλικό conglomerate ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για τη θαλάσσια μεταφορά φορτίων ήταν αυξημένη το β΄ τρίμηνο, βοηθούμενη από τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές ανησυχίες, ιδίως στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Ταυτόχρονα, οι μεταφερόμενοι όγκοι αυξήθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023, όταν οι διανομείς των ΗΠΑ άρχισαν να μειώνουν τα αποθέματά τους, όπως συνέβη και κατά το α΄ τρίμηνο του 2024. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ΑΕΠ στις χώρες της Δύσης παρέμεινε σταθερό, όπως και οι δαπάνες των νοικοκυριών, αλλά ο πληθωρισμός μετριάστηκε ως αποτέλεσμα των νομισματικών μέτρων, ανέφερε ο γαλλικός όμιλος.

Το ίδιο διάστημα, η CMA CGM προέβη στην παραγγελία 12 containerships, μεταφορικής ικανότητας 15.000 TEUs και κατανάλωσης LNG, στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Πτώση στις τιμές πετρελαίου και σταθερότητα για τη ναυλαγορά των tankers;

Πτωτικές παραμένουν οι καταγραφείσες τάσεις στις τιμές πετρελαίου, με τα Brent και WTI να σημειώνουν απώλειες στο πέρας της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με σχετική…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }