Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Φωτό: Vladimir Oprisko/ Unspash

Bulk carriers: Το ηλικιακό προφίλ του στόλου με μια ματιά

Bulk carriers: Το ηλικιακό προφίλ του στόλου με μια ματιά

Φωτό: Vladimir Oprisko/ Unspash
Email
LinkedIn
Facebook
X

Στην ακτινογραφία του ηλικιακού προφίλ του στόλου των bulk carriers προχώρησε η ΑΧSMarine, με τα ευρήματα να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, ο νεότερος σε ηλικία στόλος είναι αυτός των Ultramaxes, καθώς η μέση ηλικία των 1.473 πλοίων του παγκόσμιου στόλου διαμορφώνεται στα 6,7 έτη. Ο στόλος των 262 VLOCs έχει μέση ηλικία τα 9,4 έτη και είναι ο δεύτερος νεότερος μεταξύ των bulk carriers.

Στον αντίποδα, ο στόλος των Handymaxes, ήτοι 728 πλοία, έχουν μέση ηλικία τα 14,9 έτη, ενώ δεύτερος γηραιότερος στόλος είναι αυτός των Supramaxes, με ηλικία 14,5 έτη. Η ΑΧSMarine σημειώνει ότι τα Handymaxes είναι το μόνο segment στα bulk carriers που έχει μειώσει την ηλικία του σε σχέση με τρία χρόνια πριν.

 

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Ο στόλος των containerships τρέχει με χίλια: Το κοκτέιλ παραδόσεων και διαλύσεων

Η αύξηση του όγκου των εμπορευμάτων που μεταφέρονται διά θαλάσσης, σε συνδυασμό με την επιτακτική αναδρομολόγηση των πλοίων γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής…

Πτώση στις τιμές πετρελαίου και σταθερότητα για τη ναυλαγορά των tankers;

Πτωτικές παραμένουν οι καταγραφείσες τάσεις στις τιμές πετρελαίου, με τα Brent και WTI να σημειώνουν απώλειες στο πέρας της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με σχετική…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }