Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Το αποτύπωμα της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία

Το αποτύπωμα της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της Κίνας περί διεύρυνσης των επενδύσεών της στις διεθνείς αγορές, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έστρεψε ξανά σε σημαντικό βαθμό το βλέμμα της σε ευκαιρίες στο εξωτερικό κατά το α΄ εξάμηνο του έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, οι μη χρηματοοικονομικές εξερχόμενες άμεσες επενδύσεις (ODI) της Κίνας στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του έτους αυξήθηκαν κατά 16,6% σε ετήσια βάση και ανήλθαν στα $72,62 δισ.

Το γεγονός αυτό αποτελεί κατά κύριο λόγο απότοκο της πρωτοβουλίας «Belt and Road Initiative» της Κίνας, για την υλοποίηση της οποίας οι ODI της Κίνας προς τις χώρες που συμμετέχουν στην εν λόγω πρωτοβουλία αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του 2024 κατά 9,2% σε ετήσια βάση και ανήλθαν στα $15,46 δισ.

Τέλος, προκειμένου να διευκολυνθούν οι κινεζικές επενδύσεις σε ξένες χώρες, θεσπίστηκε από το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ένας νέος κανονισμός, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, και έκτοτε έχουν εξορθολογιστεί οι διαδικασίες για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Ο στόλος των containerships τρέχει με χίλια: Το κοκτέιλ παραδόσεων και διαλύσεων

Η αύξηση του όγκου των εμπορευμάτων που μεταφέρονται διά θαλάσσης, σε συνδυασμό με την επιτακτική αναδρομολόγηση των πλοίων γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής…

Πτώση στις τιμές πετρελαίου και σταθερότητα για τη ναυλαγορά των tankers;

Πτωτικές παραμένουν οι καταγραφείσες τάσεις στις τιμές πετρελαίου, με τα Brent και WTI να σημειώνουν απώλειες στο πέρας της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με σχετική…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }