Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Τα ρωσικά σιτηρά στην αγκαλιά της Σαουδικής Αραβίας

Τα ρωσικά σιτηρά στην αγκαλιά της Σαουδικής Αραβίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε νέα διάσταση φαίνεται να εισέρχονται οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας. Οι δύο χώρες επεκτείνουν σταδιακά τις σχέσεις τους, πέραν του πολιτικού και γεωστρατηγικού διαλόγου, και αναπτύσσουν ενεργά την εμπορική και οικονομική τους συνεργασία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Tass, που επικαλείται ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ντμίτρι Πατρούσεφ, πληθώρα ρωσικών εταιρειών ενδιαφέρονται να διεισδύσουν στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, αυξάνοντας σταδιακά τις εξαγωγές σιτηρών προς τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ενδεικτικά, η αξία των γεωργικών προϊόντων που διακινούνται στο πλαίσιο του διμερούς εμπορίου των χωρών έφτασε πρόσφατα το $1 δισ. ετησίως, με τις περισσότερες εξαγωγές να αφορούν ρωσικά σιτηρά. Το 2023, τα γεωργικά προϊόντα αντιπροσώπευαν το 60% του συνόλου των εμπορευμάτων που διακινούνται μεταξύ των δύο χωρών, ωστόσο το 2024 το ποσοστό αυτό ανέρχεται ήδη στο 90%.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Ο στόλος των containerships τρέχει με χίλια: Το κοκτέιλ παραδόσεων και διαλύσεων

Η αύξηση του όγκου των εμπορευμάτων που μεταφέρονται διά θαλάσσης, σε συνδυασμό με την επιτακτική αναδρομολόγηση των πλοίων γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής…

Πτώση στις τιμές πετρελαίου και σταθερότητα για τη ναυλαγορά των tankers;

Πτωτικές παραμένουν οι καταγραφείσες τάσεις στις τιμές πετρελαίου, με τα Brent και WTI να σημειώνουν απώλειες στο πέρας της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με σχετική…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }