Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Πτώση στις τιμές πετρελαίου και σταθερότητα για τη ναυλαγορά των tankers;

Πτώση στις τιμές πετρελαίου και σταθερότητα για τη ναυλαγορά των tankers;

Email
LinkedIn
Facebook
X

Πτωτικές παραμένουν οι καταγραφείσες τάσεις στις τιμές πετρελαίου, με τα Brent και WTI να σημειώνουν απώλειες στο πέρας της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της Intermodal. Την ίδια ώρα, οι εκτιμήσεις για τις ισορροπίες προσφοράς και ζήτησης από τις αρχές του επόμενου έτους παραμένουν ερωτηματικό, με τη Morgan Stanley να κάνει λόγο για πλεόνασμα προσφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκτίμησή της για την τιμή πετρελαίου είναι ότι θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο μεταξύ των $70 και $75 ανά βαρέλι το ερχόμενο έτος. Μια τέτοια εξέλιξη θα συνιστά απότοκο της ανόδου της προσφοράς, η οποία θα οδηγηθεί τόσο από τα μέλη του OPEC όσο και από παραγωγούς εκτός OPEC.

Συνεπώς, η Intermodal προβλέπει ότι η στρατηγική που χαράσσουν οι χώρες του OPEC+ αναφορικά με την παραγωγή τους δεν θα μεταβληθεί βραχυπρόθεσμα, με το βλέμμα της να εστιάζεται στην επόμενη συνάντηση του πετρελαϊκού οργανισμού την 1η Αυγούστου.

Παράλληλα, τα κέρδη των VLCCs εμφανίζουν σημάδια σταθερότητας, με το TCE να ανέρχεται σε $36.011/ημέρα, στα υψηλότερα επίπεδά του εδώ και περίπου έναν μήνα, σημειώνει η Intermodal. Στα μικρότερα μεγέθη δεξαμενόπλοιων, τα TCEs διαμορφώνονται και σε χαμηλότερα επίπεδα, στα Suezmaxes στα $31.971/ημέρα και στα Aframaxes στα $35.795/ημέρα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Ο στόλος των containerships τρέχει με χίλια: Το κοκτέιλ παραδόσεων και διαλύσεων

Η αύξηση του όγκου των εμπορευμάτων που μεταφέρονται διά θαλάσσης, σε συνδυασμό με την επιτακτική αναδρομολόγηση των πλοίων γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }