Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ballast tanks σε bulk carriers: Αλλαγή στις προδιαγραφές λειτουργίας

Ballast tanks σε bulk carriers: Αλλαγή στις προδιαγραφές λειτουργίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε μια σημαντική εξέλιξη στη ναυτιλιακή βιομηχανία, οι προδιαγραφές για τις δεξαμενές εξισορρόπησης (ballast tanks) των φορτηγών πλοίων που φέρουν τη σήμανση ESP (Έκθεση Ειδικού Σχεδίου) έχουν εναρμονιστεί με τα κριτήρια που ισχύουν για τα πετρελαιοφόρα. Αυτή η αλλαγή σημαίνει ότι η κατάσταση της επίστρωσης των δεξαμενών δεν πρέπει να είναι κατώτερη του «ΚΑΛΗ». Καταστάσεις επίστρωσης όπως «ΜΕΤΡΙΑ» ή «ΚΑΚΗ» απαιτούν επανεξέταση και πιθανή ανανέωση στις επόμενες ετήσιες επιθεωρήσεις.

Ειδικότερα, μετά την πρώτη ανανέωση ή μεσοπρόθεσμη επιθεώρηση που θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου 2024, θα υλοποιείται ετήσια εξέταση εάν η κατάσταση της επίστρωσης δεν αποκατασταθεί σε «ΚΑΛΗ». Αυτό υποδηλώνει μια σημαντική ενίσχυση στα μέτρα προστασίας της ακεραιότητας των πλοίων, καθώς οι δεξαμενές εξισορρόπησης παίζουν κρίσιμο ρόλο στη σταθερότητα και στην ισορροπία τους κατά τη διάρκεια της πλεύσης.

Παράλληλα, για φορτηγά πλοία ηλικίας άνω των 20 ετών και με μήκος πάνω από 150 μ., οι διπλού τοιχώματος κενοί χώροι που περιβάλλουν τα φορτία θα υποβάλλονται σε ετήσια εξέταση εφόσον η προστατευτική επίστρωση βρεθεί σε «ΚΑΚΗ» κατάσταση.

Αναφορικά με τα πετρελαιοφόρα, οι ορισμοί και οι απαιτήσεις για τις δοκιμές των δεξαμενών φορτίου έχουν διευκρινιστεί. Το πλήρωμα τώρα πρέπει να διεξάγει τις δοκιμές εντός του παραθύρου της ανανέωσης, αλλά όχι περισσότερο από τρεις μήνες πριν από την επισταμένη εξέταση. Επιπλέον, έχει γίνει τροποποίηση στον ορισμό των πετρελαιοφόρων, για να καταστεί σαφές ότι ο Κώδικας ESP δεν εφαρμόζεται σε πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο σε ανεξάρτητες δεξαμενές, που δεν είναι μέρος της κατασκευής του πλοίου.

Οι απαιτήσεις για συνεχή συντήρηση των δεξαμενών εξισορρόπησης και των διπλών τοιχωμάτων των κενών χώρων των φορτηγών πλοίων, καθώς και η τακτική επιθεώρηση των πετρελαιοφόρων, ενισχύουν τις προδιαγραφές ασφαλείας για την προστασία της θάλασσας και των ναυτικών.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Ο στόλος των containerships τρέχει με χίλια: Το κοκτέιλ παραδόσεων και διαλύσεων

Η αύξηση του όγκου των εμπορευμάτων που μεταφέρονται διά θαλάσσης, σε συνδυασμό με την επιτακτική αναδρομολόγηση των πλοίων γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής…

Πτώση στις τιμές πετρελαίου και σταθερότητα για τη ναυλαγορά των tankers;

Πτωτικές παραμένουν οι καταγραφείσες τάσεις στις τιμές πετρελαίου, με τα Brent και WTI να σημειώνουν απώλειες στο πέρας της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με σχετική…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }