Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Βενεζουέλα και ενέργεια: Με το βλέμμα στραμμένο στις προεδρικές εκλογές

Βενεζουέλα και ενέργεια: Με το βλέμμα στραμμένο στις προεδρικές εκλογές

Email
LinkedIn
Facebook
X

Καθώς η παραγωγή φυσικού αερίου στη Βενεζουέλα βρίσκεται σε ύφεση, τα βλέμματα στρέφονται στις προεδρικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων θα καθορίσει την πολιτική που θα χαράξει η χώρα στον κλάδο της ενέργειας.

Η Βενεζουέλα, που κατατάσσεται στην όγδοη θέση παγκοσμίως, όσον αφορά τα στρατηγικά αποθέματα φυσικού αερίου, αντιμετωπίζει προβλήματα στην ανάπτυξη της οικονομίας της, λόγω της πτώσης της παραγωγής φυσικού αερίου στα 4 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) φέτος, σε σχέση με τα 8 bcfd του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Energy Latin America.

Η ανάκαμψη της παραγωγής κρίνεται επείγουσα, όχι μόνο επειδή θα εξασφάλιζε αξιοπιστία στην εγχώρια προσφορά, αλλά και επειδή θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που εμφανίζονται στις γειτονικές χώρες.

Έτσι, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας πρότεινε την επέκταση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην παραγωγή φυσικού αερίου στην επικράτεια της χώρας. Παρ’ όλα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος της Gas Energy Latin America, Antero Alvarado, εξέφρασε αντίθετη άποψη, διότι θεωρεί ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα κίνητρα ώστε να προσελκυστούν ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας, που θα παράγουν μαζικά φυσικό αέριο στη Βενεζουέλα. Ένα πιο πιθανό σενάριο θεωρείται η προσέλκυση εταιρειών για έργα μικρότερης κλίμακας.

Τέλος, διάφορα στελέχη εταιρειών και κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν εντείνει την πίεσή τους στην κυβέρνηση Μπάιντεν, ώστε εκείνη να εξαιρέσει από τις αμερικανικές κυρώσεις τα έργα φυσικού αερίου στη Βενεζουέλα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Νέο βήμα ψηφιοποίησης για τον λιμένα Θεσσαλονίκης

Η ΟΛΘ Α.Ε. ενισχύει τις δυνατότητες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων, ενσωματώνοντας την αυτοματοποιημένη πλατφόρμα παρακολούθησης ψυγείων GRASP της RTE. Το προηγμένο αυτό σύστημα, σε συνδυασμό…

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μαζικό κύμα επιθέσεων σε σιδηροδρομικές υποδομές στη Γαλλία

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή “μαζική επίθεση μεγάλης κλίμακας για την παράλυση” του δικτύου…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024