Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Πυρηνοκίνητα εμπορικά πλοία στο επίκεντρο νέας συνεργασίας

Πυρηνοκίνητα εμπορικά πλοία στο επίκεντρο νέας συνεργασίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στην εποχή της αναζήτησης βιώσιμων λύσεων, η πυρηνική τεχνολογία αποτελεί έναν ολοένα και πιο σημαντικό υποψήφιο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο American Bureau of Shipping (ABS) και το Korea Research Institute of Ships and Ocean Engineering (KRISO) συμπράττουν για να ενδυναμώσουν αυτή τη μετάβαση. Οι δύο οργανισμοί αποσκοπούν στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή μικρών αρθρωτών αντιδραστήρων (SMR) τόσο σε εμπορικά πλοία όσο και σε πλωτές πλατφόρμες παραγωγής ενέργειας.

Ο ABS έχει αναλάβει την ανάλυση και την ερμηνεία του ρυθμιστικού πλαισίου και των διεθνών προτύπων που διέπουν τον σχεδιασμό και τη λειτουργία των πλοίων με εξοπλισμό SMR. Αυτό συμβάλλει στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις υψηλότερες διεθνείς απαιτήσεις ασφαλείας και ποιότητας.

Από την πλευρά του, το KRISO επικεντρώνεται στην ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών που θα επιτρέψουν την εφαρμογή των SMR σε ναυτιλιακό περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει τη σχεδίαση του σκάφους και των συστημάτων πρόωσης, καθώς και την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την ανάλυση και την εξασφάλιση της ασφάλειας των συστημάτων που χρησιμοποιούν πυρηνική ενέργεια.

Επιπλέον, το KRISO αναλαμβάνει τη δημιουργία μιας πλωτής πλατφόρμας παραγωγής ενέργειας, η οποία θα λειτουργεί σαν πυρηνικό εργοστάσιο στη θάλασσα. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση προβλέπεται πως θα παρέχει σταθερή ενέργεια σε νησιωτικές περιοχές, ανοίγοντας νέους δρόμους για την ενεργειακή αυτάρκεια και προσφέροντας λύσεις για την απανθρακοποίηση των απομακρυσμένων περιοχών.

Μέσω αυτής της πρωτοποριακής συνεργασίας, ο ABS και το KRISO επιδιώκουν να θέσουν νέα πρότυπα στην παγκόσμια ναυτιλία, ενσωματώνοντας την πυρηνική τεχνολογία σε μια βιομηχανία που συνεχώς αναζητά βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Νέο βήμα ψηφιοποίησης για τον λιμένα Θεσσαλονίκης

Η ΟΛΘ Α.Ε. ενισχύει τις δυνατότητες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων, ενσωματώνοντας την αυτοματοποιημένη πλατφόρμα παρακολούθησης ψυγείων GRASP της RTE. Το προηγμένο αυτό σύστημα, σε συνδυασμό…

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μαζικό κύμα επιθέσεων σε σιδηροδρομικές υποδομές στη Γαλλία

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή “μαζική επίθεση μεγάλης κλίμακας για την παράλυση” του δικτύου…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024