Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ναυλαγορά των containerships: Ανατροπή της ανόδου ή ένδειξη σταθερότητας;

Ναυλαγορά των containerships: Ανατροπή της ανόδου ή ένδειξη σταθερότητας;

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι ναύλοι των containerships, παρότι ο σχετικός δείκτης της Drewry, WCI, σημείωσε πτώση της τάξεως του 2% την εβδομάδα με πέρας την Πέμπτη 25 Ιουλίου και διαμορφώθηκε στα $5.806/FEU.

Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 44% χαμηλότερα επίπεδα έναντι του ρεκόρ των $10.377/FEU που κατεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2021, σε κατά 268% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση και σε κατά 309% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προπανδημικού μέσου όρου του 2019.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes, οι μεγαλύτερες καταγραφείσες μειώσεις αφορούν τα routes μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ (μείωση 5% στο route Σαγκάη-Λος Άντζελες και μείωση 4% στο route Σαγκάη-Νέα Υόρκη).

Βάσει της Drewry, παρότι οι ναύλοι έχουν κορυφωθεί, οι συνεχιζόμενες διαταραχές θα οδηγήσουν στη διατήρησή τους σε υψηλά επίπεδα βραχυπρόθεσμα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Νέο βήμα ψηφιοποίησης για τον λιμένα Θεσσαλονίκης

Η ΟΛΘ Α.Ε. ενισχύει τις δυνατότητες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων, ενσωματώνοντας την αυτοματοποιημένη πλατφόρμα παρακολούθησης ψυγείων GRASP της RTE. Το προηγμένο αυτό σύστημα, σε συνδυασμό…

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μαζικό κύμα επιθέσεων σε σιδηροδρομικές υποδομές στη Γαλλία

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή “μαζική επίθεση μεγάλης κλίμακας για την παράλυση” του δικτύου…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024