Loading: News Submenu
Header Scripts Init

«Κλυδωνισμοί» στον OPEC+ για την ισορροπία στην αγορά πετρελαίου

«Κλυδωνισμοί» στον OPEC+ για την ισορροπία στην αγορά πετρελαίου

Email
LinkedIn
Facebook
X

Ενώ η παραγωγή πετρελαίου από τον OPEC+ αυξάνεται, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ζήτησης και καθώς οι αναλυτές της αγοράς κάνουν λόγο για πλεονασματική προσφορά το 2025, άλλες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες, ορισμένες και εντός OPEC+, έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία, το Ιράκ και το Καζακστάν επιθυμούν να αντισταθμίσουν την υπερπαραγωγή του OPEC+, περιορίζοντας τη δική τους παραγωγή το διάστημα Ιουλίου 2024-Σεπτεμβρίου 2025. Ειδικότερα, η Ρωσία θα περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 480.000 βαρέλια ανά ημέρα, το Ιράκ κατά 1,184 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα και το Καζακστάν κατά 620.000 βαρέλια ανά ημέρα.

Τέλος, βάσει εκτιμήσεων του OPEC+, η υπερπαραγωγή των κρατών-μελών του θα αντισταθμιστεί πλήρως από τις περικοπές των παραπάνω χωρών έως τον Σεπτέμβριο του 2025.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Νέο βήμα ψηφιοποίησης για τον λιμένα Θεσσαλονίκης

Η ΟΛΘ Α.Ε. ενισχύει τις δυνατότητες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων, ενσωματώνοντας την αυτοματοποιημένη πλατφόρμα παρακολούθησης ψυγείων GRASP της RTE. Το προηγμένο αυτό σύστημα, σε συνδυασμό…

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μαζικό κύμα επιθέσεων σε σιδηροδρομικές υποδομές στη Γαλλία

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή “μαζική επίθεση μεγάλης κλίμακας για την παράλυση” του δικτύου…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024