Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Κινητήρες κατά 40% ενεργειακά αποδοτικότεροι, η υπόσχεση startup εταιρείας

Κινητήρες κατά 40% ενεργειακά αποδοτικότεροι, η υπόσχεση startup εταιρείας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στο πλαίσιο των συνεχόμενων ενεργειών για την ενίσχυση της βιωσιμότητας, η Mitsui O.S.K. Lines (MOL) ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή της να επενδύσει στην εταιρεία Carnot Ltd., με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εν λόγω εταιρεία ειδικεύεται στην ανάπτυξη κινητήρων υψηλής απόδοσης με την υιοθέτηση ανθεκτικών υλικών στη θερμότητα.

Οι συμβατικοί κινητήρες, κατασκευασμένοι από χάλυβα και αλουμίνιο, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της υπερθέρμανσης, κάτι που απαιτεί συνεχή ψύξη για τη διατήρηση της απόδοσης και την αποφυγή βλαβών. Περίπου το 30% της ενέργειας καύσης σε αυτούς τους κινητήρες καταναλώνεται απλώς για την ψύξη τους. Σε αντίθεση με αυτή την προσέγγιση, η Carnot αναπτύσσει κινητήρες που χρησιμοποιούν υλικά ανθεκτικά στην υψηλή θερμότητα, μειώνοντας την ανάγκη για ψύξη και, κατ’ επέκταση, την απώλεια ενέργειας.

Credit: Mitsui O.S.K. Lines, Ltd.

Οι κινητήρες που αναπτύσσονται από την Carnot έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την απόδοση καύσης κατά 20-40% σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς κινητήρες. Αυτή η βελτίωση προσφέρει σημαντικές οικονομίες σε καύσιμα και μείωση των εκπομπών ρύπων, ενισχύοντας την οικονομική και περιβαλλοντική αποδοτικότητα.

Βάσει των αποτελεσμάτων από την πιλοτική εφαρμογή της τεχνολογίας, η MOL σκοπεύει να υιοθετήσει αυτή την καινοτόμο τεχνολογία στον εμπορικό της στόλο. Με την επένδυσή της στην Carnot, η MOL επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στη ναυτιλία και σε άλλους βιομηχανικούς τομείς, συμβάλλοντας ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια για περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Νέο βήμα ψηφιοποίησης για τον λιμένα Θεσσαλονίκης

Η ΟΛΘ Α.Ε. ενισχύει τις δυνατότητες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων, ενσωματώνοντας την αυτοματοποιημένη πλατφόρμα παρακολούθησης ψυγείων GRASP της RTE. Το προηγμένο αυτό σύστημα, σε συνδυασμό…

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μαζικό κύμα επιθέσεων σε σιδηροδρομικές υποδομές στη Γαλλία

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή “μαζική επίθεση μεγάλης κλίμακας για την παράλυση” του δικτύου…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024