Loading: News Submenu
Header Scripts Init

«Έκρηξη» της επιβατικής κίνησης τις επόμενες δύο δεκαετίες

«Έκρηξη» της επιβατικής κίνησης τις επόμενες δύο δεκαετίες

Email
LinkedIn
Facebook
X

Καθώς οι αερομεταφορές προσπαθούν να επανέλθουν από τους «μετασεισμούς» της πανδημίας, που ενίσχυσαν το αίσθημα αβεβαιότητας των εταιρειών, η Embraer εκτιμά ότι η παγκόσμια επιβατική κίνηση θα αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό τα επόμενα 20 χρόνια από ό,τι είχε αρχικά προβλέψει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της βραζιλιάνικης εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών, η παγκόσμια επιβατική κίνηση αναμένεται να αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό 4% για τα επόμενα έτη έως το 2043. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική εκτίμηση της Embraer έκανε λόγο για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 3,2%.

Ειδικότερα, οι χώρες της Ασίας, και ιδίως η Κίνα, θα βιώσουν τη μεγαλύτερη αύξηση της επιβατικής κίνησης τις επόμενες δύο δεκαετίες, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5%, ενώ η Λατινική Αμερική, η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική θα σημειώσουν ρυθμούς ανάπτυξης 4,9%, 3,3% και 2,4% αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της εκτίμησής της, η Embraer θεωρεί ότι τα μεγέθη αεροσκαφών στην αγορά ποικίλλουν, ώστε να υποστηρίξουν μια στρατηγική ανάπτυξης στόλου εστιασμένη στα μεγαλύτερα μεγέθη, γι’ αυτό προτείνει τον συνδυασμό των μεγαλύτερων αεροσκαφών με μικρότερα αεροσκάφη κάτω των 150 θέσεων.

Ως εκ τούτου, η ζήτηση για νέα αεροσκάφη έως 150 θέσεων τα επόμενα 20 χρόνια εκτιμήθηκε σε 10.500, μειωμένη σε σχέση με τα 11.000 νέα αεροσκάφη που προβλέπονταν πέρυσι, ενώ η αξία τους ανέρχεται συνολικά στα $640 δισ.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Νέο βήμα ψηφιοποίησης για τον λιμένα Θεσσαλονίκης

Η ΟΛΘ Α.Ε. ενισχύει τις δυνατότητες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων, ενσωματώνοντας την αυτοματοποιημένη πλατφόρμα παρακολούθησης ψυγείων GRASP της RTE. Το προηγμένο αυτό σύστημα, σε συνδυασμό…

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μαζικό κύμα επιθέσεων σε σιδηροδρομικές υποδομές στη Γαλλία

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή “μαζική επίθεση μεγάλης κλίμακας για την παράλυση” του δικτύου…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024