Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι αεροπορικές εταιρείες σε «κενά αέρος»

Οι αεροπορικές εταιρείες σε «κενά αέρος»

Email
LinkedIn
Facebook
X

Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, οι αεροπορικές εταιρείες ήρθαν αντιμέτωπες με τη ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση, η οποία φιλοδοξούσαν ότι θα μεταφραστεί σε αυξημένα κέρδη. Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοδοξίες τους δεν φαίνεται να εκπληρώνονται προσώρας.

Συγκεκριμένα, ενώ ο αριθμός των ταξιδιωτών βρίσκεται σε διαρκή άνοδο το τελευταίο διάστημα, οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάζονται να μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων τους, διότι διαπιστώνουν ότι η πλεονάζουσα προσφορά θέσεων αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθειά τους να γεμίσουν τα αεροπλάνα τους.

Ενδεικτικά, οι εταιρείες American Airlines και Southwest Airlines είδαν τα κέρδη τους πρόσφατα να μειώνονται δραστικά, επιβεβαιώνοντας τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις των εταιρειών Delta, Ryanair και Alaska Airlines για το γ΄ τρίμηνο του έτους.

Από την άλλη πλευρά, η επιβατική κίνηση στις ΗΠΑ φτάνει σε επίπεδα-ρεκόρ φέτος. Κατά τους πρώτους έξι μήνες, η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (TSA) κατέγραψε, κατά μέσο όρο, περίπου 2,46 εκατ. επιβάτες αεροπορικών εταιρειών την ημέρα, αύξηση κατά 6% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Τέλος, εκτός από την πίεση που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες από την ανάγκη μείωσης των τιμών των εισιτηρίων τους, οι νέες συμβάσεις εργασίας και το υψηλό κόστος συντήρησης των αεροπλάνων έχουν αυξήσει τα λειτουργικά τους έξοδα, γεγονός που καθιστά ακόμα δυσκολότερη την επίτευξη κερδών από τις αεροπορικές εταιρείες.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Νέο βήμα ψηφιοποίησης για τον λιμένα Θεσσαλονίκης

Η ΟΛΘ Α.Ε. ενισχύει τις δυνατότητες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων, ενσωματώνοντας την αυτοματοποιημένη πλατφόρμα παρακολούθησης ψυγείων GRASP της RTE. Το προηγμένο αυτό σύστημα, σε συνδυασμό…

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μαζικό κύμα επιθέσεων σε σιδηροδρομικές υποδομές στη Γαλλία

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή “μαζική επίθεση μεγάλης κλίμακας για την παράλυση” του δικτύου…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024