Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Χαμόγελα για τους κολοσσούς της liner ναυτιλίας

Χαμόγελα για τους κολοσσούς της liner ναυτιλίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα κατέγραψαν οι κολοσσοί της ναυτιλίας τακτικών γραμμών το β΄ τρίμηνο του 2024.

Ενδεικτικά, οι Orient Overseas Container Line (OOCL), Evergreen, Yang Ming και Wan Hai είδαν τα έσοδά τους να σημειώνουν ισχυρή ανάπτυξη έναντι της ίδιας περιόδου πέρυσι, αποτέλεσμα της εκτόξευσης των ναύλων.

H OOCL ανακοίνωσε αύξηση 13,4% σε ετήσια βάση στον μέσο ναύλο του β΄ τριμήνου ($1.205 ανά TEU), αντιστρέφοντας την τάση των προηγούμενων έξι τριμήνων, όταν οι ναύλοι μειώθηκαν διαδοχικά. Οι διακινούμενοι όγκοι παρέμειναν αμετάβλητοι, με αποτέλεσμα τα έσοδα να διευρυνθούν κατά 14,4% σε ετήσια βάση, στα $2,3 δισ. το β΄ τρίμηνο.

Η τριάδα των ταϊβανέζικων εταιρειών Evergreen, Yang Ming και Wan Hai αύξησαν τα έσοδά τους κατά 57,7%, 50,1% και 56,0% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα. Σε απόλυτους αριθμούς, η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε $3,3 δισ., $1,6 δισ. και $1,2 δισ. αντίστοιχα.

Μάλιστα, τα έσοδα της Evergreen το α΄ εξάμηνο ήταν αυξημένα κατά 45,2% έναντι του α΄ εξαμήνου του 2023, ενώ αντίστοιχα τα έσοδα των Yang Ming και Wan Hai αυξήθηκαν κατά 33,9% και 31,5%. Στον αντίποδα, μικρή ήταν η άνοδος των εσόδων της OOCL, ίση με 2,2%. Τέλος, η Drewry αναμένει ότι η ανοδική πορεία των εσόδων θα συνεχιστεί και το γ΄ τρίμηνο, όσο οι ναύλοι παραμένουν σε καλά επίπεδα.

 

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Νέο βήμα ψηφιοποίησης για τον λιμένα Θεσσαλονίκης

Η ΟΛΘ Α.Ε. ενισχύει τις δυνατότητες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων, ενσωματώνοντας την αυτοματοποιημένη πλατφόρμα παρακολούθησης ψυγείων GRASP της RTE. Το προηγμένο αυτό σύστημα, σε συνδυασμό…

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μαζικό κύμα επιθέσεων σε σιδηροδρομικές υποδομές στη Γαλλία

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή “μαζική επίθεση μεγάλης κλίμακας για την παράλυση” του δικτύου…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024