Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σε νέες «αναταράξεις» οι αερομεταφορές

Σε νέες «αναταράξεις» οι αερομεταφορές

Email
LinkedIn
Facebook
X

Πτώση της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων σε σχέση με τους αντίστοιχους καλοκαιρινούς μήνες πέρσι βλέπει η Ryanair, μια εκτίμηση που εγείρει ανησυχίες ότι η ανάκαμψη του κλάδου μετά την πανδημία εξασθενεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Michael O’Leary, τόνισε ότι η πτώση των ναύλων που σημειώθηκε την άνοιξη θα διατηρηθεί, καθώς η καταναλωτική δαπάνη είναι «χαμηλότερη του αναμενομένου» και «το περιβάλλον τιμολόγησης συνεχίζει να επιδεινώνεται καθώς κινούμαστε στο peak του καλοκαιριού».

Αναλυτές προειδοποιούν ότι η Ryanair θα προβεί σε περαιτέρω μείωση των τιμών των εισιτηρίων, ασκώντας πιέσεις στους ανταγωνιστές της. Tα κέρδη της Ryanair έκανα βουτιά 46%, στα 360 εκατ. ευρώ, το τρίμηνο έως τα τέλη Ιουνίου, μια πολύ πιο απότομη πτώση από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές και οι επενδυτές. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ο μέσος ναύλος μειώθηκε κατά 15%, στα €49 ανά επιβάτη.

Και άλλες αεροπορικές εταιρείες στις δύο πλευρές του Ατλαντικού βλέπουν πιέσεις στις τιμές των εισιτηρίων προσεχώς. Η Lufthansa έκανε λόγο για «αρνητικές τάσεις στην αγορά», ενώ η Air France-KLM κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς λιγότεροι από το αναμενόμενο επιβάτες θα επισκεφθούν το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες καλούνται τώρα να μειώσουν τους ναύλους, καθώς υπερεκτίμησαν τη ζήτηση.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Παγοθραυστικά, το «όπλο» των ΗΠΑ ενάντια στον «πολικό Δρόμο του Μεταξιού»

Η ενίσχυση της σινορωσικής συνεργασίας με επίκεντρο την Αρκτική συνεχίζει να προβληματίζει τις ΗΠΑ, καθώς  η κλιματική αλλαγή σταδιακά μετατρέπει την περιοχή αυτή σε…

Ένα «βουνό» σόγιας στην Κίνα

Ένα «βουνό» σόγιας πρόκειται να σχηματιστεί σύντομα στην Κίνα, καθώς τον Ιούλιο αναμένεται να καταγραφεί ρεκόρ εισαγωγών σόγιας. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Kpler στα…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024