Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι απεργίες, «αγκάθι» για τα σχέδια των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

Οι απεργίες, «αγκάθι» για τα σχέδια των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε «απεργιακούς υφάλους» προσκρούουν τα φιλόδοξα σχέδια των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας, τα οποία δέχονται σωρηδόν παραγγελίες για ναυπηγήσεις νέων πλοίων.

Σωματεία εργαζομένων στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας διεκδικούν αυξήσεις στις απολαβές τους και καλύτερες εργασιακές συνθήκες, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο οι ναυπηγήσεις εν μέσω εκρηκτικής ζήτησης. Η ζήτηση αυτή αποτυπώνεται από τον δείκτη Clarkson Newbuilding Price Index, ο οποίος τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 187,2, όταν το ρεκόρ είναι οι 191,6 μονάδες.

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, βλέποντας το κύμα παραγγελιών, θεωρούν ότι είναι το καταλληλότερο timing να διεκδικήσουν αυξήσεις στις απολαβές τους, την ίδια ώρα που οι διοικήσεις των ναυπηγείων υποστηρίζουν ότι η άνοδος των συμφωνιών για νεοναυπηγήσεις θα κεφαλαιοποιηθεί στα οικονομικά μεγέθη σε ένα με δύο χρόνια.

Πέραν του γενικού αιτήματος για μισθολογικές αυξήσεις, κάθε ναυπηγείο καλείται να αντιμετωπίσει τα δικά του ξεχωριστά ζητήματα. Σωματεία εργαζομένων της HD Hyundai Heavy Industries απαιτούν το δικαίωμα να αρνούνται προαγωγές προκειμένου να αποτραπεί η μείωση των μελών του συνδικάτου, αλλά η διοίκηση το θεωρεί απαράδεκτο. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι της Hanwha Ocean απαιτούν να μην αποσπαστεί η πολλά υποσχόμενη μελλοντική βιομηχανία ειδικών πλοίων.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Παγοθραυστικά, το «όπλο» των ΗΠΑ ενάντια στον «πολικό Δρόμο του Μεταξιού»

Η ενίσχυση της σινορωσικής συνεργασίας με επίκεντρο την Αρκτική συνεχίζει να προβληματίζει τις ΗΠΑ, καθώς  η κλιματική αλλαγή σταδιακά μετατρέπει την περιοχή αυτή σε…

Ένα «βουνό» σόγιας στην Κίνα

Ένα «βουνό» σόγιας πρόκειται να σχηματιστεί σύντομα στην Κίνα, καθώς τον Ιούλιο αναμένεται να καταγραφεί ρεκόρ εισαγωγών σόγιας. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Kpler στα…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024