Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Φυσικό αέριο: Το mega deal της Woodside με το βλέμμα στην κορυφή

Φυσικό αέριο: Το mega deal της Woodside με το βλέμμα στην κορυφή

Email
LinkedIn
Facebook
X

Με το βλέμμα στην κορυφή συνεχίζει η Woodside, η οποία, στο πλαίσιο της στρατηγικής που θα την καταστήσει μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής φυσικού αερίου στον κόσμο, προχώρησε στην εξαγορά της αμερικανικής Tellurian.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, η αυστραλιανή εταιρεία ενέργειας ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας φυσικού αερίου Tellurian, συνολικής αξίας $1,2 δισ., συμπεριλαμβανομένης μιας πληρωμής σε μετρητά ύψους $900 εκατ.

Σε δηλώσεις της, η διευθύνουσα σύμβουλος της Woodside, Meg O’Neill, ανέφερε ότι η εν λόγω συμφωνία καθιστά τη Woodside παγκόσμια δύναμη στην παραγωγή φυσικού αερίου, ξεπερνώντας σημαντικές εταιρείες, όπως η Shell και η Exxon Mobil.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι στα χέρια της Woodside θα περάσει το έργο «LNG Driftwood» της Tellurian στη Λουιζιάνα από τα πρώτα στάδια ανάπτυξής του έως την πλήρη λειτουργία του, η οποία προβλέπει παραγωγή 27 εκατ. μετρικών τόνων φυσικού αερίου ετησίως. Η τρέχουσα παραγωγική ικανότητα της Woodside ανέρχεται στους 12,05 εκατ. τόνους φυσικού αερίου ετησίως, ενώ το «LNG Driftwood» στα πρώτα στάδιά του, για τα οποία αναμένονται οι τελικές επενδυτικές αποφάσεις, θα παράγει 16,5 εκατ. τόνους ετησίως.

Στόχος της Woodside είναι να ενισχύσει την παρουσία της στη λεκάνη του Ατλαντικού και να επωφεληθεί από ευκαιρίες που προκύπτουν στην Ευρώπη και στην Ασία, τα δύο μεγαλύτερα κέντρα ζήτησης φυσικού αερίου στον κόσμο.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Παγοθραυστικά, το «όπλο» των ΗΠΑ ενάντια στον «πολικό Δρόμο του Μεταξιού»

Η ενίσχυση της σινορωσικής συνεργασίας με επίκεντρο την Αρκτική συνεχίζει να προβληματίζει τις ΗΠΑ, καθώς  η κλιματική αλλαγή σταδιακά μετατρέπει την περιοχή αυτή σε…

Ένα «βουνό» σόγιας στην Κίνα

Ένα «βουνό» σόγιας πρόκειται να σχηματιστεί σύντομα στην Κίνα, καθώς τον Ιούλιο αναμένεται να καταγραφεί ρεκόρ εισαγωγών σόγιας. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Kpler στα…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024