Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ένα «βουνό» σόγιας στην Κίνα

Ένα «βουνό» σόγιας στην Κίνα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Ένα «βουνό» σόγιας πρόκειται να σχηματιστεί σύντομα στην Κίνα, καθώς τον Ιούλιο αναμένεται να καταγραφεί ρεκόρ εισαγωγών σόγιας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Kpler στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον φετινό Ιούλιο η Κίνα θα εισαγάγει περίπου 13,5 εκατ. τόνους σόγιας, επίπεδα που συνιστούν ρεκόρ. Οι περισσότερες ποσότητες, συγκεκριμένα 11 εκατ. τόνοι, θα εισαχθούν από τη Βραζιλία, ενώ 1,6 εκατ. τόνοι από την Αργεντινή.

Η στροφή της Κίνας στη σόγια της Βραζιλίας φέρεται να αποτελεί στρατηγική κίνηση της Κίνας στον αγώνα απεξάρτησής της από τις ΗΠΑ, εν μέσω μιας περιόδου γεωπολιτικών τριγμών μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων και ελέω της εκλογής του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ. Άλλωστε, η πολιτική που χάραξαν στο παρελθόν οι ΗΠΑ επί προεδρίας Τραμπ ήταν ‒το λιγότερο‒ εστιασμένη στον περιορισμό της κινεζικής επέκτασης.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σκοτεινός στόλος LNG carriers: Οι ομοιότητες με τα τάνκερ που… προδίδουν τη Μόσχα

Στα βήματα του σκοτεινού στόλου δεξαμενόπλοιων, η Ρωσία φαίνεται ότι αναπτύσσει αντίστοιχο στόλο LNG carriers, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται τα deals εξαγοράς…

ΑΠΕ vs άνθρακας: Αλλαγή σκηνικού το 2025;

Η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, οι ακραίοι καύσωνες και η αυξανόμενη υιοθέτηση τεχνολογιών που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα και οι αντλίες…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024