Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σπύρος Μ. Πολέμης: Το τελευταίο αντίο σε έναν σπουδαίο Ναυτέλληνα

Σπύρος Μ. Πολέμης: Το τελευταίο αντίο σε έναν σπουδαίο Ναυτέλληνα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 21 Ιουλίου ένας σημαντικότατος εκπρόσωπος της ελληνικής αλλά και διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, ο Σπύρος Μ. Πολέμης.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου του οποίου υπήρξε πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση τον αποχαιρετούν, η Καμάρα που λάτρευε, η Άνδρος που υπεραγαπούσε, η διεθνής εφοπλιστική οικογένεια που χάνει ένα ενεργό μέλος της καθώς ο εκλιπών ήταν ένας ισχυρός εκπρόσωπος της ναυτιλιακής κοινότητας του Λονδίνου, της Αθήνας, της Νέας Υόρκης. Μεγάλη είναι η απώλεια πρωτίστως για την οικογένεια του Σπύρου Πολέμη, αλλά και για όσους συνεργάστηκαν και πορεύτηκαν μαζί του στη ζωή και στην επαγγελματική δημιουργία.

»Ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣ ξεχώριζε για το ήθος, την σοβαρότητα, την ευγένεια και τον ακέραιο χαρακτήρα του. Άνθρωπος συνεργάσιμος, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις, με πνευματικές ανησυχίες κι αναζητήσεις, δεν λύγισε στις φουρτούνες της ζωής και αγωνίστηκε μέχρι τέλους».

Ο Σπύρος Πολέμης γεννήθηκε το 1937. Ήταν επικεφαλής της Seacrest Shipping με έδρα το Λονδίνο, είχε διατελέσει πρόεδρος του ICS και της INTERCARGO ενώ συμμετείχε ενεργά επί σειρά ετών στο ΔΣ του Committee και της ΕΕΕ. Είχε επίσης συμβάλλει τα μέγιστα μαζί με τους Ελληνοαμερικανούς γερουσιαστές Λεωνίδα Ραπτάκη και ∆ημήτριο Γιάνναρο, τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Ελλάδα Charles P. Ries καθώς και τον αείμνηστο καπτ. Βασίλη Κωνσταντακόπουλο προκειμένου το «SS Hellas Liberty» να παραχωρηθεί στη χώρα μας από την αμερικανική κυβέρνηση και να καταπλεύσει το 2009 στην Ακτή Βασιλειάδη.

Ο εκλιπών υπήρξε τακτικός αρθρογράφος των Ναυτικών Χρονικών και είχε βραβευτεί με το Βραβείο Ευκράντη 2011 Συνολικής Προσφοράς στη Ναυτιλία.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ: Με νέα επένδυση στηρίζει τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας

Η υιοθέτηση των αρχών της βιωσιμότητας αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα για την αειφόρο ανάπτυξη και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ αναγνωρίζοντας…

Τα πλοία διπλού καυσίμου, ολοένα δημοφιλέστερη επιλογή;

Σταθερά βήματα προς ένα πιο πράσινο αύριο συνεχίζει να πραγματοποιεί η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς ολοένα και περισσότερα πλοία είναι εξοπλισμένα με μηχανές διπλού…

Η «χρυσή εποχή» του LNG ξεκινά;

Σε νέα εποχή αναμένεται να εισέλθει η παγκόσμια αγορά LNG ελέω ολοκλήρωσης τόσο ναυπηγήσεων πλοίων όσο και έργων υποδομών. Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανάρτησης της…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024