Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η Βαλτική, θάλασσα ευκαιριών για τα ρωσικά σιτηρά

Η Βαλτική, θάλασσα ευκαιριών για τα ρωσικά σιτηρά

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Καθώς η Ρωσία επιδιώκει να «απεξαρτηθεί» από τους λιμένες της Μαύρης Θάλασσας, όσον αφορά τις εξαγωγές σιτηρών, οι προσπάθειες διεύρυνσης των αλυσίδων εφοδιασμού της έρχονται στο προσκήνιο.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Ρωσία εγκαινίασε νέο τερματικό στον λιμένα Ust-Luga στη Βαλτική Θάλασσα. Συγκεκριμένα, η αποστολή αφορούσε ένα φορτίο 12.000 τόνων, με προορισμό την Κούβα, και πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο από τον τερματικό σταθμό Lugaport.

Με τα έως τώρα δεδομένα, περίπου το 90% των σιτηρών που εξάγονται από τη Ρωσία διέρχονται από λιμένες της Μαύρης Θάλασσας. Ωστόσο, στόχος της ρωσικής κυβέρνησης είναι να επεκταθεί στους λιμένες της Βαλτικής Θάλασσας, η οποία, σε σύγκριση με τη Μαύρη Θάλασσα, είναι πιο εύκολα προσβάσιμη από τις περιοχές της κεντρικής Ρωσίας.

Τέλος, το Υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας έχει προβλέψει ότι κατά την περίοδο 2024-2025 οι εξαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία θα φτάσουν περίπου τους 60 εκατ. τόνους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τα πλοία διπλού καυσίμου, ολοένα δημοφιλέστερη επιλογή;

Σταθερά βήματα προς ένα πιο πράσινο αύριο συνεχίζει να πραγματοποιεί η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς ολοένα και περισσότερα πλοία είναι εξοπλισμένα με μηχανές διπλού…

Η «χρυσή εποχή» του LNG ξεκινά;

Σε νέα εποχή αναμένεται να εισέλθει η παγκόσμια αγορά LNG ελέω ολοκλήρωσης τόσο ναυπηγήσεων πλοίων όσο και έργων υποδομών. Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανάρτησης της…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024