Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η «χρυσή εποχή» του LNG ξεκινά;

Η «χρυσή εποχή» του LNG ξεκινά;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Σε νέα εποχή αναμένεται να εισέλθει η παγκόσμια αγορά LNG ελέω ολοκλήρωσης τόσο ναυπηγήσεων πλοίων όσο και έργων υποδομών.

Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανάρτησης της Clarksons Research, τόσο οι υποδομές εξαγωγής LNG όσο και ο στόλος των LNG carriers ενδέχεται να αυξηθούν κατά 40% τα επόμενα τέσσερα έτη, με το θετικό μομέντουμ να αναμένεται να επιμείνει και μεσοπρόθεσμα.

Την ίδια ώρα, οι παραγγελίες για LNG carriers βαίνουν ασταμάτητα. Βάσει πρόσφατων δεδομένων της ναυλομεσιτικής Allied, τους τελευταίους 12 μήνες έχουν τοποθετηθεί παραγγελίες για 185 LNG carriers, 28 εκ των οποίων έχουν προέλθει από Έλληνες πλοιοκτήτες.

Παράλληλα, η Clarksons υπογραμμίζει ότι το 2024 αποτελεί ευρύτερα ένα έτος θετικού μομέντουμ. Ο σχετικός δείκτης του ναυλομεσιτικού οίκου ClarkSea είναι αυξημένος κατά 6% σε ετήσια βάση στα τέλη του α΄ εξαμήνου του έτους και διαμορφώνεται στα $25.498 ημερησίως. Τα επίπεδα αυτά είναι αυξημένα κατά 43% έναντι της κυλιόμενης μέσης τιμής του δείκτη τα τελευταία 10 έτη.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τα πλοία διπλού καυσίμου, ολοένα δημοφιλέστερη επιλογή;

Σταθερά βήματα προς ένα πιο πράσινο αύριο συνεχίζει να πραγματοποιεί η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς ολοένα και περισσότερα πλοία είναι εξοπλισμένα με μηχανές διπλού…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024