Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ: Με νέα επένδυση στηρίζει τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας

Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ: Με νέα επένδυση στηρίζει τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η υιοθέτηση των αρχών της βιωσιμότητας αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα για την αειφόρο ανάπτυξη και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ αναγνωρίζοντας την κρίσιμη σημασία της πράσινης ενέργειας επενδύει εστιασμένα στις εγκαταστάσεις της για την αντιμετώπιση της υψηλής ενεργειακής κατανάλωσης (νέα πράσινα κτήρια, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, νέο εξοπλισμό και μηχανήματα, ψηφιακό μετασχηματισμό κ.λπ.), δίνει έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη για τη βελτιστοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών και την επιδίωξη παραγωγής υψηλής ποιότητας και προσαρμόζεται στις  βέλτιστες πρακτικές κυκλικής οικονομίας.

Η δέσμευση της εταιρείας να λειτουργεί με υπευθυνότητα απέναντι στο περιβάλλον δεν περιορίζεται στην ενεργειακή αποδοτικότητα των υποδομών της, αλλά οδηγεί τις  στρατηγικές ανάπτυξής της.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ προχώρησε σε στρατηγική επένδυση για τις επόμενες δεκαετίες, την αγορά  ακινήτου 37 στρεμμάτων στην Ελευσίνα, εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου Βαμβακιάς, επί της Εθνικής Οδού απέναντι από την Χαλυβουργική.

Στο ακίνητο αυτό θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κέντρο διανομής, ένα mega center των προϊόντων της εταιρείας, μόλις 4 χλμ. από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, και 4,5 χλμ. από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αλλά και πολύ κοντά  στο συνεχώς αναπτυσσόμενο λιμάνι του Πειραιά και Ελευσίνας.  Με δυνατότητα ανάπτυξης 52 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κτισμένης επιφάνειας και ήδη υφιστάμενο κτίριο αποθηκών και γραφείων υψηλότατων προδιαγραφών, η Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ, επενδύει σε ένα πρότυπο-πολυδύναμο κέντρο εξυπηρέτησης της Ελληνικής και παγκόσμιας Ναυτιλίας και Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Αξιοποιώντας την εγγύτητα, στοχεύοντας στην άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση, η ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων από και προς τους πελάτες της, τα μειωμένα κόστη μεταφοράς, η μείωση των εκπομπών που σχετίζονται με τα logistics  λόγω των μικρότερων αποστάσεων και η χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνολογιών για την λειτουργία εγκαταστάσεων φιλικών προς το περιβάλλον, έρχονται να συμπληρώσουν την πολιτική της εταιρείας για την βιωσιμότητα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

Τα πλοία διπλού καυσίμου, ολοένα δημοφιλέστερη επιλογή;

Σταθερά βήματα προς ένα πιο πράσινο αύριο συνεχίζει να πραγματοποιεί η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς ολοένα και περισσότερα πλοία είναι εξοπλισμένα με μηχανές διπλού…

Η «χρυσή εποχή» του LNG ξεκινά;

Σε νέα εποχή αναμένεται να εισέλθει η παγκόσμια αγορά LNG ελέω ολοκλήρωσης τόσο ναυπηγήσεων πλοίων όσο και έργων υποδομών. Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανάρτησης της…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024