Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Αλλαγή σελίδας για τους λιμένες του Ιράν με τις ευλογίες του Κιργιστάν

Αλλαγή σελίδας για τους λιμένες του Ιράν με τις ευλογίες του Κιργιστάν

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Με στόχο να ενισχυθούν οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, ο Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν (PMO) και ο Εθνικός Οργανισμός Επενδύσεων του Κιργιστάν ενέκριναν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για την ανάπτυξη των νότιων λιμένων του Ιράν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim, η συμφωνία εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης, όπου συζητήθηκαν το περιεχόμενο και οι όροι του MoU σχετικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα του Κιργιστάν στους λιμένες του Ιράν, ενώ η υπογραφή του θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του Κιργιστάν στην Τεχεράνη το επόμενο διάστημα.

Με την υπογραφή αυτού, οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στη δημιουργία κοινών εμπορευματικών κέντρων στην ενδοχώρα των λιμένων του Ιράν, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις εμπορικές τους σχέσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οδών και Αστικής Ανάπτυξης του Ιράν, που επικαλείται δηλώσεις του γενικού διευθυντή Διαμετακόμισης και Συμφωνιών του PMO, Kazem Salehi, η εν λόγω συνεργασία θα συμβάλει στη διευκόλυνση και στην προώθηση της περιφερειακής διαμετακόμισης μέσω πολυτροπικών μεταφορών, η οποία κρίνεται απαραίτητη στις σύγχρονες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τα πλοία διπλού καυσίμου, ολοένα δημοφιλέστερη επιλογή;

Σταθερά βήματα προς ένα πιο πράσινο αύριο συνεχίζει να πραγματοποιεί η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς ολοένα και περισσότερα πλοία είναι εξοπλισμένα με μηχανές διπλού…

Η «χρυσή εποχή» του LNG ξεκινά;

Σε νέα εποχή αναμένεται να εισέλθει η παγκόσμια αγορά LNG ελέω ολοκλήρωσης τόσο ναυπηγήσεων πλοίων όσο και έργων υποδομών. Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανάρτησης της…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024