Loading: News Submenu
Header Scripts Init

«Γη της Επαγγελίας» για τα κρουαζιερόπλοια η Κίνα

«Γη της Επαγγελίας» για τα κρουαζιερόπλοια η Κίνα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Καθώς ο τομέας της κρουαζιέρας σταδιακά ανακάμπτει, αφήνοντας πίσω του τις άγονες ημέρες της πανδημίας, η κρουαζιέρα επανέρχεται δυναμικά και στις χώρες της Ασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της China News, που επικαλείται πληροφορίες του Υπουργείου Μεταφορών της Κίνας, η διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας στην Κίνα, κατά το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ανήλθε περίπου στους 500.000 επιβάτες, γεγονός που μαρτυρά τον γοργό ρυθμό ανάκαμψης του κλάδου.

Κατά το α΄ εξάμηνο του 2024, 23 κρουαζιερόπλοια, που χρησιμοποιούν ως «home port» κινεζικά λιμάνια, πραγματοποίησαν συνολικά 206 ταξίδια σε γειτονικές χώρες της ανατολικής Ασίας, ενώ δεν έλειψαν και κρουαζιερόπλοια που αναχωρούν από ξένα λιμάνια και επισκέπτονται την Κίνα.

Σε δηλώσεις του, αξιωματούχος του Τμήματος Κανονισμών του Υπουργείου Μεταφορών της Κίνας, επισήμανε ότι η ταχεία ανάκαμψη του τομέα της κρουαζιέρας συνέβαλε στην ανάπτυξη της εγχώριας ζήτησης και στην τόνωση της κατανάλωσης. Στη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του έτους, με την έναρξη της θερινής περιόδου, αναμένεται περαιτέρω αύξηση του αριθμού των επισκεπτών.

Όσον αφορά τα κινεζικά λιμάνια που προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια, το λιμάνι του Ξιάμεν παρέχει πλέον ως «home port» ηλεκτρική ενέργεια από ξηράς για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των πλοίων σε όλες τις προβλήτες του. Παράλληλα, συνεχίζεται η κατασκευή σύγχρονων τερματικών σταθμών κρουαζιέρας σε πολλά σημαντικά λιμάνια της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων της Σαγκάης, του Τσινγκτάο και της Σεντζέν, με στόχο στο μέλλον να προσελκύσουν πλοία μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Aργή επανεκκίνηση αεροδρομίων και τραπεζών μετά το «μπλακ άουτ»

Αποκαθίστανται σταδιακά σήμερα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες από την κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων παγκοσμίως επηρεάζοντας τη λειτουργία αεροδρομίων, αεροπορικών εταιριών, τραπεζών, μέσων ενημέρωσης και…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας