Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Τίτλοι τέλους για την προσωρινή πλωτή προβλήτα των ΗΠΑ στη Γάζα

Τίτλοι τέλους για την προσωρινή πλωτή προβλήτα των ΗΠΑ στη Γάζα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Πρόσφατα, μετά τις εσωκομματικές πιέσεις των Δημοκρατικών, που δεχόταν για αρκετούς μήνες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποφάσισε την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας.

Το σχέδιο των ΗΠΑ ήταν η εγκατάσταση και η λειτουργία μιας προσωρινής πλωτής προβλήτας από στρατιωτικές δυνάμεις, ώστε μέσω αυτής να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους. Ωστόσο, έπειτα από μόλις 20 ημέρες λειτουργίας και ενώ είχαν συνδράμει στην υλοποίηση αυτής της αποστολής τουλάχιστον 1.000 Αμερικανοί στρατιώτες, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε, την Τετάρτη 18 Ιουλίου, ότι οι προσπάθειες εγκατάστασης της πλωτής προβλήτας ολοκληρώνονται ανεπιτυχώς.

Οι κακές καιρικές συνθήκες και οι προκλήσεις διανομής στο εσωτερικό της Γάζας περιόρισαν την αποτελεσματικότητα ενός έργου που ο στρατός των ΗΠΑ χαρακτηρίζει ως «τη μεγαλύτερη προσπάθεια παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας που έγινε ποτέ στη Μέση Ανατολή».

Η εν λόγω προβλήτα, που ήταν προγραμματισμένη να λειτουργήσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με το Πεντάγωνο θα κοστίσει λιγότερο από τα $230 εκατ. στα οποία το κόστος της είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας