Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιων στη ΝΑ Ασία: Οι τελευταίες εξελίξεις

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιων στη ΝΑ Ασία: Οι τελευταίες εξελίξεις

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε ότι πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί σε δύο δεξαμενόπλοια ανοιχτά της Σιγκαπούρης, με μέλη των πληρωμάτων των πλοίων να διακομίζονται σε νοσοκομείο για την περίθαλψή τους.

Πλέον, οι ανησυχίες εντείνονται με σημαντικούς φόβους για πετρελαιοκηλίδα γνωστοποιούν πληθώρα έγκριτων ειδησεογραφικών μέσων, μεταξύ άλλων και το Reuters. Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο «Hafnia Nile» το οποίο συγκρούστηκε με το κινεζικών συμφερόντων «Ceres I».

Ο αλληλοασφαλιστικός οργανισμός Gard προχώρησε σε δήλωση στο Reuters υπογραμμίζοντας πως ήταν πολύ νωρίς για την εκτίμηση οποιασδήποτε περιβαλλοντικής ζημιάς. Σε κάθε περίπτωση, για ακόμα μία φορά στο προσκήνιο βρίσκονται τα δεξαμενόπλοια που μετέχουν στον σκοτεινό στόλο που μεταφέρει φορτία χωρών που υπόκεινται κυρώσεις, με το «Ceres I» να φέρεται να ανήκει σε αυτά.

Τα δεξαμενόπλοια του σκοτεινού στόλου είθισται όχι μονάχα να είναι μεγαλύτερης ηλικίας και ανεπαρκώς συντηρημένα αλλά να μην διαθέτουν ασφάλεια για τέτοια περιστατικά, γεγονός που αποτελεί έναν επιπλέον πονοκέφαλο όσον αφορά την αντιμετώπιση των επιπτώσεων ενός ατυχήματος.

Οι αρμόδιες αρχές της Μαλαισίας βρίσκονται σε επιφυλακή για την πιθανότητα πετρελαιοκηλίδας, αναφέρει το NBC News σε δημοσίευμά του.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Επανεκλογή Φον Ντερ Λάιεν στην ΕΕ: Οι πρώτες αντιδράσεις του εφοπλισμού

Λίγες ώρες μετά την επανεκλογή της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι πρώτες αντιδράσεις του εφοπλισμού διαμηνύουν αισιοδοξία για το…

Οι ταχύτητες πλοίων στη σκιά των ΕΕΧΙ και CII

Στην επίδραση που έχουν οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί στις ταχύτητες των εμπορικών πλοίων ρίχνει το βλέμμα της πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Intermodal. Ειδικότερα, οι ταχύτητες…

Η πρώτη παγκοσμίως τροφοδοσία αμμωνίας από φορτηγό σε ρυμουλκό

Σε ακόμα μία σημαντική πρωτοβουλία με φόντο την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας προχώρησαν ιαπωνικές εταιρείες, οι οποίες πραγματοποίησαν τον πρώτο παγκοσμίως ανεφοδιασμό ρυμουλκού…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας