Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΕ η στήριξη του Ιράν στη Ρωσία

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΕ η στήριξη του Ιράν στη Ρωσία

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη σύμφωνη γνώμη και άλλων χωρών, κατέστησε σαφές ότι καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή στήριξης προς τη Ρωσία. Έτσι, ξεκίνησε ένας κύκλος κυρώσεων από την ΕΕ προς τα κράτη που αθετούσαν την εν λόγω συμφωνία.

Ένα από αυτά είναι το Ιράν, το οποίο εξακολουθεί να παρέχει στρατιωτική στήριξη στη Ρωσία. Κατά συνέπεια, το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε να παρατείνει τις κυρώσεις κατά του Ιράν έως τις 27 Ιουλίου του 2025. Σύμφωνα με το πρακτορείο AzVision, η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται ως απότοκο της στρατιωτικής στήριξης της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία και της παρουσίας ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Επί του παρόντος, το καθεστώς των κυρώσεων πλήττει συνολικά δώδεκα πρόσωπα και εννέα φορείς, οι οποίοι υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και αποκλεισμό από χρηματοδοτήσεις, άμεσα ή έμμεσα, σε αυτούς ή προς όφελός τους. Επιπλέον, ισχύει ταξιδιωτική απαγόρευση προς την ΕΕ για τα φυσικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα των κυρώσεων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας