Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Παγκόσμια τεχνική βλάβη επηρεάζει αεροδρόμια, ΜΜΕ και τράπεζες

Παγκόσμια τεχνική βλάβη επηρεάζει αεροδρόμια, ΜΜΕ και τράπεζες

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πτήσεις σήμερα επικαλούμενες προβλήματα στην επικοινωνία, ενώ άλλες εταιρείες αερομεταφορών και μέσων ενημέρωσης, τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο ανέφεραν επίσης τεχνικά προβλήματα σε σύστημα πληροφορικής τα οποία επηρεάζουν τη λειτουργία τους. Η American Airlines, η Delta Airlines, η United Airlines και η Allegiant Air καθήλωσαν τις πτήσεις τους. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η απόφαση αυτή συνδέεται με βλάβη της Microsoft.

Στην Αυστραλία μέσα ενημέρωσης, τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών αντιμετώπισαν τεχνικές βλάβες, οι οποίες, σύμφωνα με την κυβέρνηση, συνδέονται με πρόβλημα της παγκόσμιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike.

Ο ιστότοπος Downdetector έδειξε ότι πολλές τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών αντιμετώπιζαν τεχνική βλάβη.

Από την πλευρά της, η Crowdstrike ανέφερε σε ηχογραφημένο μήνυμά της ότι είναι ενήμερη για αναφορές περί προβλήματος στο λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft που συνδέονται με τον αισθητήρα της Falcon.

«Έχω ενημερωθεί για μια μεγάλης κλίμακας τεχνική βλάβη που επηρεάζει αριθμό επιχειρήσεων και υπηρεσιών σε όλη την Αυστραλία σήμερα το απόγευμα», επεσήμανε μέσω Χ η Μισέλ ΜακΓκίνες, της αυστραλιανής υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας.

Εξάλλου η ΜακΓκίνες τόνισε ότι «δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υπονοούν ότι πρόκειται για περιστατικό συνδεόμενο με την κυβερνοασφάλεια».

Η τεχνική βλάβη επηρέασε δεκάδες χώρες, με την Ισπανία να κάνει λόγο για «ένα συμβάν στο σύστημα πληροφορικής» το οποίο έπληξε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

H Ryanair προειδοποίησε τους πελάτες της για ενδεχόμενα προβλήματα «εξαιτίας παγκόσμιας βλάβης στο σύστημα πληροφορικής».

Προβλήματα ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει και το αεροδρόμιο της Πράγας στο σύστημα check-in που χρησιμοποιεί μεγάλος αριθμός αεροπορικών εταιρειών, σημειώνοντας ότι κάποιες αναχωρήσεις θα καθυστερήσουν. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρα αν όλες οι βλάβες συνδέονται με το πρόβλημα στην Crowdstrike.

Δίχως προβλήματα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στον ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος

Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η αεροπορική κίνηση και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος. Και τούτο παρά τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν άλλα μεγάλα αεροδρόμια διεθνώς, στα πληροφοριακά τους συστήματα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε πριν λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος στον τομέα επικοινωνίας του Αεροδρομίου, μόνον ορισμένες εκ των αεροπορικών εταιρειών έχουν εμφανίσει προβλήματα λειτουργίας στα πληροφοριακά τους συστήματα τα οποία όμως υπερβαίνουν με καταφυγή σε … παραδοσιακές μεθόδους Check In (χρήση καρτών κλπ). Δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα ή καθυστερήσεις πτήσεων, πέραν του συνήθους.

Εκτός δικτύου σύστημα κρατήσεων του τομέα υγείας στην Αγγλία

Σύστημα κρατήσεων του τομέα υγείας που χρησιμοποιείται από γιατρούς στην Αγγλία βρίσκεται εκτός δικτύου, αναφέρουν σε αναρτήσεις τους σήμερα στην πλατφόρμα X υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Ένα παγκόσμιο τεχνικό πρόβλημα σε σύστημα πληροφορικής επηρεάζει τη λειτουργία επιχειρήσεων σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του βρετανικού δικτύου Sky News, ισπανικών αεροδρομίων, αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης και τραπεζών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας