Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι ταχύτητες πλοίων στη σκιά των ΕΕΧΙ και CII

Οι ταχύτητες πλοίων στη σκιά των ΕΕΧΙ και CII

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Στην επίδραση που έχουν οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί στις ταχύτητες των εμπορικών πλοίων ρίχνει το βλέμμα της πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Intermodal.

Ειδικότερα, οι ταχύτητες των Supramax bulk carriers βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα: 11,19 κόμβοι για τα eco Supramaxes και 10,87 κόμβοι για τα non-eco Supramaxes. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, η Intermodal υποστηρίζει ότι τα εν λόγω επίπεδα συνιστούν μείωση της τάξεως του 1,23% και 1,45% αντίστοιχα. Εφόσον ληφθούν υπόψη τα επίπεδα την τελευταία πενταετία, οι πτώσεις διαμορφώνονται σε 3% και 2,5% αντίστοιχα.

Συνεπώς, οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνονται και περιβαλλοντικοί κανονισμοί έχουν οδηγήσει σε μείωση της ταχύτητας πλοίων και συνεπώς σε μείωση του διαθέσιμου τονάζ προς ναύλωση ανά δεδομένη χρονική στιγμή.

Επιπλέον, η Intermodal υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη τάση θα επιμείνει, δεδομένου ότι οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί θα συνεχίσουν να ισχυροποιούνται τα επόμενα έτη. Το γεγονός αυτό θα προσφέρει στήριγμα στους ναύλους των bulk carriers.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας