Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Επανεκλογή Φον Ντερ Λάιεν στην ΕΕ: Οι πρώτες αντιδράσεις του εφοπλισμού

Επανεκλογή Φον Ντερ Λάιεν στην ΕΕ: Οι πρώτες αντιδράσεις του εφοπλισμού

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Λίγες ώρες μετά την επανεκλογή της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι πρώτες αντιδράσεις του εφοπλισμού διαμηνύουν αισιοδοξία για το μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, οι Δανοί εφοπλιστές χαιρετίζουν την επανεκλογή και υπογραμμίζουν ότι οι πολιτικές θέσεις της κ. Φον Ντερ Λάιεν ευθυγραμμίζονται με τις προτεραιότητές τους για την επόμενη πενταετία.

Κύρια προτεραιότητα για την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) συνεχίζει να αποτελεί το κλίμα και συνεπώς η ενεργειακή μετάβαση και η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης σε διεθνές επίπεδο. Η ΕΕ αναμένεται να παρουσιάσει το «Clean Industry Deal» το οποίο εστιάζει στην επιτάχυνση του περιορισμού των εκπομπών άνθρακα αλλά και των πράσινων τεχνολογιών και καυσίμων.

Παράλληλα, ψηλά στην ατζέντα της ΕΕ παραμένει η ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτό προτεραιότητα συνιστά τόσο η ασφάλεια της Ευρώπης από εξωτερικούς παράγοντες -όπως η κρίση στη Μέση Ανατολή- όσο και η ασφάλεια της εμπορικής ναυτιλίας και των ναυτικών που στελεχώνουν τα εμπορικά πλοία.

«Το σημαντικότερο είναι οι ναυτικοί μας να πλέουν με ασφάλεια» υπογραμμίζει ο κ. Bjarne Løf Henriksen, Head of EU Representation των Δανών Εφοπλιστών, ο οποίος με δηλώσεις του χαιρέτισε την επανεκλογή της κ. Φον Ντερ Λάιεν.

Την ίδια ώρα, ο κ. Henriksen δίνει έμφαση στις ευκαιρίες που αναδύονται για τη ναυτιλία μικρών αποστάσεων. «Η Ευρώπη πρέπει να διερευνήσει εργαλεία που διασφαλίζουν καλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ διαφορετικών ειδών μεταφοράς». Η δήλωση καταλήγει στην επόμενη μέρα για τη ναυτιλία μικρών αποστάσεων και στο ότι το ρυθμιστικό της πλαίσιο πρέπει να απλοποιηθεί. Εκτός αυτού, πρέπει να αυξηθεί η πρόσβασή της σε πράσινη ενέργεια και καύσιμα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Οι ταχύτητες πλοίων στη σκιά των ΕΕΧΙ και CII

Στην επίδραση που έχουν οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί στις ταχύτητες των εμπορικών πλοίων ρίχνει το βλέμμα της πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Intermodal. Ειδικότερα, οι ταχύτητες…

Οι πράσινοι ναυτιλιακοί διάδρομοι, προτεραιότητα για τον Καναδά

Στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας στρέφεται εκ νέου ο Καναδάς, χρηματοδοτώντας projects που αφορούν πράσινους ναυτιλιακούς διαδρόμους. Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανακοίνωσης, η…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας