Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Το βλέμμα της Maersk στις «πράσινες» ανακυκλώσεις πλοίων

Το βλέμμα της Maersk στις «πράσινες» ανακυκλώσεις πλοίων

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία εν γένει ευθύνεται για το 3% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως, η υιοθέτηση ασφαλών και βιώσιμων πρακτικών ανακύκλωσης πλοίων κρίνεται απαραίτητη, σύμφωνα με τον IMO, για τη μείωση των εκπομπών του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών και το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου του Μπαχρέιν, μαζί με τη δανέζικη A.P. Moller-Maersk, υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU), προκειμένου να αξιολογήσουν και να καθιερώσουν μια πρωτοβουλία ανακύκλωσης πλοίων στο Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με το εν λόγω MoU, τα δύο υπουργεία θα παρέχουν το ρυθμιστικό πλαίσιο στην εταιρεία Arab Shipbuilding and Repair Yard (ASRY), η οποία θα είναι υπεύθυνη για την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού και την παραχώρηση του ναυπηγείου για τη διαδικασία ανακύκλωσης των πλοίων. Με τη σειρά της, η A.P. Moller-Maersk, μια εγνωσμένης αξίας εταιρεία στον χώρο των logistics, θα λειτουργεί ως τεχνικός και επιχειρησιακός σύμβουλος, παρέχοντας τεχνογνωσία στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών και υπεύθυνων προτύπων στην ανακύκλωση των πλοίων, ενώ η SULB θα χρησιμοποιήσει τον χάλυβα από τη διαδικασία ανακύκλωσης και θα τον επεξεργάζεται, ώστε να τον επαναπροωθεί στις τοπικές και διεθνείς αγορές.

Το μνημόνιο συνεργασίας, το πρώτο του είδους του στο Μπαχρέιν, στοχεύει στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος ανακύκλωσης πλοίων και πράσινου χάλυβα, καθιερώνοντας τη συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και των ενδιαφερόμενων μερών της βιομηχανίας και διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Επίσης, αποτελεί παράδειγμα επιτυχημένων συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας