Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο τίτλος του Μεγάλου Ευεργέτη του ΕΚΠΑ

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο τίτλος του Μεγάλου Ευεργέτη του ΕΚΠΑ

Email
LinkedIn
Facebook
X

Επίτιμος διδάκτορας των τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύτηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, ενώ παράλληλα αποδόθηκε ο τίτλος του Μεγάλου Ευεργέτη του ΕΚΠΑ στο ΙΣΝ.

«Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο ίδιος ο Ανδρέας Δρακόπουλος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα φιλανθρωπίας και ανεκτίμητης αξίας προσφοράς προς τον συνάνθρωπο», ανέφερε κατά την προσφώνηση του τιμωμένου ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσιος.

«Το ΙΣΝ υπό την ηγεσία του Ανδρέα Δρακόπουλου συνεχίζει την παράδοση των εθνικών ευεργετών που συνέβαλαν καθοριστικά στα πρώτα βήματα δημιουργίας του ελληνικού κράτους. Εσείς σήμερα, με το παγκοσμίου εμβέλειας φιλανθρωπικό έργο, μεγιστοποιείτε αυτήν την παράδοση και την ανάγετε σε παγκόσμια προσφορά», πρόσθεσε.

Συνολικά, οι δωρεές του ΙΣΝ υπολογίζονται σε περισσότερες από 5.400, συνολικού ποσού 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά, η δράση του ΙΣΝ επεκτείνεται σε 134 χώρες, και ειδικότερα στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 2.800 δωρεές.

Συνολικά, 54 είναι οι δωρεές του ΙΣΝ προς το ΕΚΠΑ, ξεπερνούν τα 16 εκατ. ευρώ και αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αναβάθμιση υποδομών και εγκαταστάσεων, σε επισκευές εμβληματικών κτηρίων, όπως το Εντευκτήριο «Κωστής Παλαμάς» και στην υλοποίηση καινοτόμων ερευνητικών προγραμμάτων.

Ιδιαίτερα για τη συμβολή του Ιδρύματος στον τομέα της Υγείας, ο κ. Σιάσιος ανέφερε ότι «εκφράζει την πεμπτουσία του ελληνικού ευεργετισμού» και ότι «αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά παραδείγματα κοινωνικής προσφοράς».

«Η συνολική προσφορά του ΙΣΝ στο ΕΣΥ ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Έτσι, το ίδρυμα έχει καταστεί μακράν ο μεγαλύτερος ευεργέτης του ελληνικού κράτους και του Εθνικού Συστήματος Υγείας», επεσήμανε στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, ο τιμώμενος, Ανδρέας Δρακόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο του ΙΣΝ, το οποίο έχει ως στόχο «να συνεισφέρουμε όλοι μαζί, ο καθένας ξεχωριστά, με τον τρόπο που μπορεί, στον βαθμό που μπορεί, ώστε να κάνουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε όσο το δυνατόν καλύτερο».

Ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία για την Υγεία, ο κ. Δρακόπουλος ανέφερε ότι η δράση του ΙΣΝ ξεκίνησε από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και εξελίχθηκε εντός και εκτός συνόρων και εστιάζει στα 3 καινούρια μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας, στην Κομοτηνή, τη Σπάρτη και τη Θεσσαλονίκη.

Αναφέρθηκε επίσης, στα προγράμματα εκπαίδευσης στον χώρο της νοσηλευτικής, του τραύματος, των νοσοκομειακών λοιμώξεων και σε «μία γενικότερη προσπάθεια να ενδυναμωθεί το ανθρώπινο δυναμικό στον χώρο της Υγείας».

Όσον αφορά στις δωρεές προς το ΕΚΠΑ, ο πρόεδρος του ΙΣΝ έκανε λόγο για «επένδυση στους νέους ανθρώπους, στην ψυχή, το μυαλό, τις δυνατότητες, τις προοπτικές, στο δικό τους μέλλον τους και παράλληλα επένδυση στο μέλλον της χώρας». «Είναι οι αυριανοί δάσκαλοι που θα μάθουν γράμματα στις επόμενες γενιές, οι γιατροί και νοσηλευτές που θα περιθάλψουν τους ασθενείς», ανέφερε.

«Βρισκόμαστε μπροστά από ένα κάλεσμα ανθρωπιάς και συμμετοχής όλων μας στα κοινά. Ο καθένας με τον τρόπο του, να συμβάλουμε όλοι και να συνεργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο για όλους», κατέληξε ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Δρακόπουλος.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοπής Παυλόπουλος, οι πρώην πρωθυπουργοί, Λουκάς Παπαδήμος και Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Υγείας, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γεώργιος Τσούνης, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ: Με νέα επένδυση στηρίζει τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας

Η υιοθέτηση των αρχών της βιωσιμότητας αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα για την αειφόρο ανάπτυξη και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ αναγνωρίζοντας…

Τα πλοία διπλού καυσίμου, ολοένα δημοφιλέστερη επιλογή;

Σταθερά βήματα προς ένα πιο πράσινο αύριο συνεχίζει να πραγματοποιεί η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς ολοένα και περισσότερα πλοία είναι εξοπλισμένα με μηχανές διπλού…

Η «χρυσή εποχή» του LNG ξεκινά;

Σε νέα εποχή αναμένεται να εισέλθει η παγκόσμια αγορά LNG ελέω ολοκλήρωσης τόσο ναυπηγήσεων πλοίων όσο και έργων υποδομών. Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανάρτησης της…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024