Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι λιμένες του Ιράν σε ρότα ανάπτυξης

Οι λιμένες του Ιράν σε ρότα ανάπτυξης

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ο Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν (PMO) πραγματοποίησε πρόσφατα έναν εκτενή απολογισμό των προηγούμενων τριών ετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης που δημοσίευσε ο ίδιος ο Οργανισμός, το διά θαλάσσης εμπόριο και η διακίνηση εμπορευμάτων μέσω των λιμένων του Ιράν σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 10% και 49% αντίστοιχα, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim, που επικαλείται δηλώσεις τόσο του αναπληρωτή υπουργού Οδικής και Αστικής Ανάπτυξης του Ιράν όσο και του διευθύνοντος συμβούλου του PMO, το θαλάσσιο εμπόριο του Ιράν άγγιξε τους 237 εκατ. τόνους εμπορευμάτων το 2023, έναντι 215 εκατ. τόνων το 2022. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι εξαγωγές ‒πέραν του πετρελαίου‒ αυξήθηκαν κατά 56% σε ετήσια βάση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριών ετών, η διακίνηση εμπορευμάτων μέσω του λιμένα Nowshahr αυξήθηκε κατά 70%, μέσω του λιμένα Amirabad κατά 45% και μέσω του λιμένα Anzali κατά 30%, με την πλειονότητα των εμπορευμάτων να προέρχονται ή να κατευθύνονται στη Ρωσία και στο Καζακστάν.

Όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ο PMO έχει εξασφαλίσει συμβόλαια με πέντε χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, που επένδυσαν $120 εκατ. για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του λιμένα Shahid Beheshti στο Chabahar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Επανεκλογή Φον Ντερ Λάιεν στην ΕΕ: Οι πρώτες αντιδράσεις του εφοπλισμού

Λίγες ώρες μετά την επανεκλογή της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι πρώτες αντιδράσεις του εφοπλισμού διαμηνύουν αισιοδοξία για το…

Οι ταχύτητες πλοίων στη σκιά των ΕΕΧΙ και CII

Στην επίδραση που έχουν οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί στις ταχύτητες των εμπορικών πλοίων ρίχνει το βλέμμα της πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Intermodal. Ειδικότερα, οι ταχύτητες…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας