Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Το πρώτο στον κόσμο ferry αποκλειστικής κατανάλωσης υδρογόνου

Το πρώτο στον κόσμο ferry αποκλειστικής κατανάλωσης υδρογόνου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Στις 19 Ιουλίου οι επιβάτες στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με το πρώτο στον κόσμο επιβατηγό ferry που κινείται αποκλειστικά με υδρογόνο, το MV Sea Change. Το εν λόγω ferry αναμένεται να ξεκινήσει δωρεάν για το κοινό, προσφέροντας διαδρομές μεταξύ του Pier 41 και του κεντρικού λιμανιού του Σαν Φρανσίσκο.

Πρόκειται για ένα ferry καταμαράν μήκους περίπου 21 μέτρων που μπορεί να μεταφέρει 75 επιβάτες. Το αξιοσημείωτο του συγκεκριμένου ferry είναι οι εκπομπές του καθώς θα είναι το πρώτο πλοίο στον κόσμο που θα εκπέμπει μόνο υδρατμούς. Μάλιστα, μέρος των υδρατμών θα ανακυκλώνεται για χρήση στην παροχή νερού του πλοίου. Το σημαντικό αυτό ορόσημο επιτυγχάνεται με την ενσωμάτωση κυψελών υδρογόνου τύπου PEM ισχύος 360 kW που προσφέρει η ZeroEmission Industries (ZEI). Η ηλεκτρική ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μπαταρίες Li-ion με δυνατότητα 100 KWh και ηλεκτρική πρόωση 600 κW παρέχοντας μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβους.

Το MV Sea Change θα λειτουργήσει πιλοτικά για ένα εξάμηνο με στόχο να αποδείξει ότι υιοθέτηση της τεχνολογίας των κυψελών υδρογόνου αποτελεί έναν βιώσιμο τρόπο εξάλειψης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. Το ferry, ιδιοκτησίας της SWITCHMaritime, αναπτύχθηκε με την υποστήριξη επιχορήγησης από τον California Air Resources Board(CARB).

Με την έναρξη λειτουργίας του Sea Change, η περιοχή του Bay Area προχωρά προς την επόμενη γενιά των περιβαλλοντικά φιλικών δημόσιων μεταφορών, θέτοντας νέα πρότυπα στη βιωσιμότητα και την καινοτομία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας