Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Στροφή των κινεζικών ναυπηγείων στα «πράσινα» πλοία

Στροφή των κινεζικών ναυπηγείων στα «πράσινα» πλοία

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία καλείται να συμβάλει ενεργά στη μείωση των εκπομπών άνθρακα παγκοσμίως, τα πλοία που αξιοποιούν «πράσινες» πηγές ενέργειας για την πρόωσή τους κατακλύζουν τα slots των ναυπηγείων.

Έτσι, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, το ναυπηγείο Yangzijiang, αξιολογώντας τις ευοίωνες προοπτικές της ναυπήγησης φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων, προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με την τοπική αρχή της πόλης Jingjiang της Κίνας, ώστε να του παραχωρηθεί επαρκής έκταση για τη δημιουργία μιας νέας ναυπηγικής εγκατάστασης, που θα δραστηριοποιείται στην κατασκευή «πράσινων» πλοίων.

Η συνολική έκταση που παραχωρήθηκε στο ναυπηγείο καλύπτει επιφάνεια περίπου 866.671 τ.μ. και βρίσκεται εντός της ζώνης οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης της πόλης. Επιπλέον, περιλαμβάνει περίπου 1.320 μ. ακτογραμμής του ποταμού Γιανγκτσέ, γεγονός που μαρτυρά τη στρατηγική σημασία της ανάπτυξης της νέας ναυπηγικής υποδομής την εν λόγω περιοχή.

Τέλος, οι επενδύσεις του ναυπηγείου Yangzijiang, για την ολοκλήρωση του project, θα ανέλθουν στα $554,3 εκατ. για τα επόμενα δύο χρόνια, αποδεικνύοντας τις μεγάλες βλέψεις του στη ναυπήγηση πλοίων φιλικών προς το περιβάλλον.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας