Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Στρατηγική συνεργασία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των eFuels

Στρατηγική συνεργασία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των eFuels

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο των περιβαλλοντικά φιλικών καυσίμων, η παραγωγή του eMethanol αποτελεί μια κρίσιμη καινοτομία για την απανθρακοποίηση των βιομηχανικών διαδικασιών και της ενεργειακής υποδομής. Αυτό το ανανεώσιμο καύσιμο, παραγόμενο μέσω μιας οικολογικής διαδικασίας, προσφέρει μια βιώσιμη λύση για τον περιορισμό των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η παραγωγή του eMethanol ξεκινά με την ηλεκτρόλυση του νερού, διαδικασία που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να αποσυνθέσει το νερό σε οξυγόνο και υδρογόνο. Το υδρογόνο που προκύπτει θεωρείται «πράσινο» εφόσον προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική, η ηλιακή ή η υδροηλεκτρική. Ακολουθεί η συλλογή διοξειδίου του άνθρακα, είτε από βιομηχανικές διεργασίες είτε από ειδικές εγκαταστάσεις.

Η παραγωγή συνεχίζεται με την καταλυτική σύνθεση, όπου υδρογόνο και διοξείδιο του άνθρακα αντιδρούν υπό την επίδραση καταλύτη σε υψηλή πίεση και θερμοκρασία, παράγοντας μεθανόλη. Η τελευταία φάση είναι ο διαχωρισμός και καθαρισμός της μεθανόλης, ώστε να πληροί τα απαιτούμενα ποιοτικά πρότυπα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Liquid Wind και της Uniper σηματοδοτεί μια εποχή καινοτομίας και δυναμικής προόδου. Αυτή η συνεργασία σκοπεύει να επιταχύνει την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων eFuel, προάγοντας την παραγωγή του eMethanol σε εμπορική κλίμακα. Η Uniper και η Liquid Wind συνδυάζουν τις δυνάμεις τους για να μειώσουν τα κόστη και τους κινδύνους, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν την αλυσίδα εφοδιασμού για έναν πιο βιώσιμο ενεργειακό μέλλον.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας