Loading: News Submenu
Header Scripts Init

«Λευκός καπνός» για τη συγχώνευση των HD Korea Shipbuilding και STX Heavy Industries

«Λευκός καπνός» για τη συγχώνευση των HD Korea Shipbuilding και STX Heavy Industries

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Παρά τις ανησυχίες για τον ελεύθερο ανταγωνισμό, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Νότιας Κορέας (KFTC) ενέκρινε την εξαγορά της STX Heavy Industries από την HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering, υπό όρους που αποτρέπουν την άρνηση προμήθειας εξαρτημάτων, από πλευράς STX, προς τρίτες εταιρείες και διασφαλίζουν σταθερότητα στις τιμές των εξαρτημάτων για τρία έτη.

Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά ΜΜΕ, η έγκριση από την KFTC δόθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και αφορούσε την εξαγορά του 35,05% της STX Heavy Industries και της θυγατρικής της KM Crank Shaft από την HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering.

Με την επικείμενη εξαγορά, η HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering, ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά των κινητήρων και των εξαρτημάτων πλοίων, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ήδη υπάρχον ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, έναντι των Hanwha Ocean και Hanwha Engine.

Οι αναστολές της KFTC βασίζονταν στο γεγονός ότι η KM Crank Shaft αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής στροφαλοφόρων αξόνων, επομένως θα μπορούσε δυνητικά να πάψει τις προμήθειες των προϊόντων της προς τις εταιρείες που ανταγωνίζονται τη Hyundai.

Οι όροι της Επιτροπής θα διασφαλίσουν σταθερές τιμές, έγκαιρες παραδόσεις και επαρκείς προμήθειες όσον αφορά την προμήθεια στροφαλοφόρων αξόνων από την KM Crank Shaft, με στόχο την αποφυγή εμφάνισης αθέμιτου ανταγωνισμού στη ναυπηγική βιομηχανία της Νότιας Κορέας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας