Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ολοταχώς για την ολοκλήρωση mega project σιδηρομεταλλεύματος

Ολοταχώς για την ολοκλήρωση mega project σιδηρομεταλλεύματος

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

H Rio Tinto ανακοίνωσε την Τρίτη 16 Ιουλίου ότι το μεγαλεπήβολο project σιδηρομεταλλεύματος στη Γουινέα, το οποίο αναπτύσσει σε συνεργασία με κινεζική κοινοπραξία, έλαβε όλες τις σχετικές ρυθμιστικές εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένων της τοπικής και της κινεζικής κυβέρνησης.

Η ολοκλήρωση του Simandou project έχει καθυστερήσει λόγω νομικών κωλυμάτων, αλλαγών στο πολιτικό σκηνικό της Γουινέας και δυσκολίας χρηματοδότησης του 600 χλμ. σιδηροδρομικού δικτύου που θα καταλήγει σε λιμάνι για την εξαγωγή iron ore.

H Rio Tinto κατέχει τα δύο από τα τέσσερα πεδία εξόρυξης του Simandou ως μέρος της κοινοπραξίας Simfer με την κινεζική Chalco Iron Ore Holdings (CIOH) και την κυβέρνηση της Γουινέας. Ο μεταλλευτικός κολοσσός κατέχει το 53% του project, ενώ το εναπομείναν μερίδιο ανήκει στη CIOH.

Το γιγαντιαίο έργο πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο ορυχείο εξόρυξης υψηλότερης ποιότητας σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο και θα ξεκινήσει την παραγωγή έως το 2025. Αναμένεται δε ότι θα προσθέσει ετήσια παραγωγή περίπου 120 εκατ. μετρικών τόνων σιδηρομεταλλεύματος υψηλής ποιότητας όταν φτάσει σε πλήρη δυναμικότητα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας