Loading: News Submenu
Header Scripts Init

«Μπλόκο» του ΠΝ στις μεταφορές ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο

«Μπλόκο» του ΠΝ στις μεταφορές ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η Ελλάδα αποφάσισε να παρατείνει τις ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού στον Λακωνικό Κόλπο, στην προσπάθειά της να αποτρέψει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις μεταφορές ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο (ship-to-ship).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, οι ασκήσεις θα σταματούσαν την προσεχή Δευτέρα 22 Ιουλίου, ωστόσο ελήφθη η απόφαση να συνεχιστούν για τουλάχιστον δύο ακόμα μήνες.

Οι εν λόγω ασκήσεις σχεδιάστηκαν προκειμένου να σταματήσουν οι επικίνδυνες μεταφορές ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο, ιδίως από πλοία μεγάλης ηλικίας, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων, όπως και για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ελληνικών ακτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, χάρη στις ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, οι μεταφορές από πλοίο σε πλοίο στον Λακωνικό Κόλπο έχουν σταματήσει από τις 4 Μαΐου. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών πραγματοποιείται πλέον σε άλλες περιοχές, στα ανοικτά της Αιγύπτου, της Μάλτας και της Δυτικής Αφρικής.

Όσον αφορά τα πετρελαϊκά προϊόντα, οι περισσότερες από τις μεταφορές που εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κοντά στην Ελλάδα λαμβάνουν χώρα σε μια ελεγχόμενη ζώνη μεταξύ των θαλάσσιων περιοχών, όπου διεξάγονται γεωτρήσεις.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας