Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Το στοίχημα της Petrobras στα ύδατα

Το στοίχημα της Petrobras στα ύδατα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Το πρόγραμμα ανανέωσης και επέκτασης του στόλου της συνεχίζει η βραζιλιάνικη Petrobras, με τη θυγατρική της Transpetro να ανακοινώνει, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, την έναρξη διεθνούς διαγωνισμού για την προσέλκυση προσφορών από ναυπηγεία, που ενδιαφέρονται για την κατασκευή τεσσάρων πλοίων.

Ειδικότερα, πρόκειται για τέσσερα Handysize πλοία, χωρητικότητας από 15.000 έως 18.000 dwt, τα οποία αναμένεται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της εταιρείας στη μεταφορά πετρελαϊκών παραγώγων. Το πρώτο από τα πλοία θα παραδοθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2026, ενώ τα επόμενα τρία αναμένεται να παραδοθούν εντός του 2028.

Τα εν λόγω πλοία αποτελούν μέρος του ευρύτερου ναυπηγικού προγράμματος της Petrobras, που περιλαμβάνει τη ναυπήγηση 16 πλοίων μικρών αποστάσεων για το διάστημα 2024-2028. Επιπλέον, το μακρόπνοο πρόγραμμα περιλαμβάνει τεχνικούς ελέγχους στο σύνολο των πλοίων της εταιρείας και εγκατάσταση εξοπλισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης στα πλοία, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν εναλλακτικά καύσιμα για την πρόωσή τους. Έτσι, τα πλοία θα περιορίσουν τις εκπομπές άνθρακα και θα συμμορφωθούν με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς του IMO.

Εν κατακλείδι, τα νεότευκτα πλοία, κυρίως λόγω χαμηλού κόστους κεφαλαίου, κρίνονται απαραίτητα για την Petrobras, που επιδιώκει να μειώσει την έκθεσή της στις διακυμάνσεις της ναυλαγοράς.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας