Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Tα λιμάνια του Βιετνάμ, πόλος έλξης για τον Ινδό κροίσο Αντάνι

Tα λιμάνια του Βιετνάμ, πόλος έλξης για τον Ινδό κροίσο Αντάνι

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Με στόχο να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την «άνθιση» του παγκόσμιου εμπορίου, ο ινδικός όμιλος του δισεκατομμυριούχου Γκαουτάμ Αντάνι σχεδιάζει την κατασκευή ενός λιμένα στο Βιετνάμ, στο πλαίσιο ανάπτυξης του ομίλου στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Economic Times, που επικαλείται δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Adani Ports and Special Economic Zone Ltd, ο ινδικός όμιλος έχει εξασφαλίσει μια κατ’ αρχήν έγκριση από την κυβέρνηση του Βιετνάμ για την πράσινη ανάπτυξη του λιμένα στο Ντα Νανγκ.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, ωστόσο τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων καθώς και προβλητών πολλαπλών χρήσεων για τη διακίνηση διαφόρων φορτίων.

Ο εν λόγω λιμένας θα αποτελέσει τον τέταρτο διεθνή λιμένα του ομίλου Adani, που συνιστά τον μεγαλύτερο διαχειριστή λιμένων στην Ινδία, μετά τους λιμένες της Χάιφα στο Ισραήλ, του Κολόμπο στη Σρι Λάνκα και του Νταρ Ες Σαλάμ στην Τανζανία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας