Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Στο αμερικανικό στόχαστρο η συμμαχία Maersk και Hapag-Lloyd

Στο αμερικανικό στόχαστρο η συμμαχία Maersk και Hapag-Lloyd

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου ήταν προγραμματισμένη η έναρξη της ισχύος της συμφωνίας συνεργασίας «Gemini», που αποτελεί μια επιχειρησιακή συμμαχία παγκοσμίου εμβέλειας ανάμεσα στη Maersk A/S και την Hapag-Lloyd.

Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή Επιτροπή (FMC) των ΗΠΑ κάλεσε τις δύο εταιρείες-κολοσσούς στην αγορά των εμπορευματοκιβωτίων να παραθέσουν επιπλέον πληροφορίες, ώστε να αξιολογηθούν οι πιθανές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό από την επικείμενη συμμαχία.

Έτσι, η έναρξη της συμμαχίας που θα επιτρέψει στις δύο εταιρείες να διαχειρίζονται από κοινού δίκτυα και πλοία, τα οποία δραστηριοποιούνται στο εμπόριο ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, παρατάθηκε προς το παρόν.

Maersk A/S και Hapag-Lloyd είχαν υποβάλει το σχέδιο συνεργασίας τους, «Gemini», στις 31 Μαΐου στην FMC, η οποία, παρ’ όλα αυτά, απέστειλε Αίτημα για Πρόσθετες Πληροφορίες (RFAI) και στις δύο εταιρείες την παραμονή της έναρξης της συμμαχίας. Η Επιτροπή χρησιμοποιεί τη διαδικασία RFAI για να εντοπίσει και να επιτύχει σαφήνεια σε θέματα που δεν εξετάστηκαν από τα μέρη που υπέβαλαν την αίτηση ή για τα οποία παρασχέθηκαν ανεπαρκείς πληροφορίες στην αρχικά υποβληθείσα συμφωνία. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η «Gemini», όπως υποβλήθηκε, στερείται επαρκών λεπτομερειών ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρης ανάλυση των δυνητικών επιπτώσεών της στον ανταγωνισμό.

Η Επιτροπή έχει πλέον στη διάθεσή της 45 ημέρες, από τη στιγμή που θα αποφανθεί ότι οι απαντήσεις στο RFAI θεωρούνται πλήρεις, για να επανεξετάσει τη συμφωνία όσον αφορά ανταγωνιστικά και νομικά ζητήματα, προτού τεθεί σε ισχύ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας